4

Mirabellemarmelade

Formiddagen er gået med absolut ingenting. Det har været tiltrængt, så det skal ikke undskyldes, men forude ligger en masse små projekter, som jeg gerne vil have søsat, så speederen skal snart findes.

StiklingemodnePelargonierne er nemme at lave stiklinger af lige nu. Det er stadig varmt udenfor og luftfugtigheden gør det nemt, at få dem til at slå rødder.

Jeg tror, at jeg vil lave nogle stiklinger af de forskellige sorter. Temperaturen udenfor har allerede sneget sig op over 20 grader, så man ville være et skarn, hvis man ikke tog sig sammen og udnyttede det gode vejr.

Der er stauder, som kan flyttes og deles, så måske jeg også kunne få tid til det, mens vejret holder, for ude i horisonten ligger et skybælte, som vist har planer om en tur her forbi.

Jeg skal også en smut ud bagved, for at kigge efter sylteglas, for jeg har jo stadig en portion mirabeller, som venter på et par kærlig og opmærksomme hænder.

De skal forvandles til marmelade, som skal stå på hylderne og give mig den gode fornemmelse i maven. Jeg elsker nemlig fyldte hylder, som signalerer forråd. Sikkert et levn fra mine formødre.

Klar til sylt

Jeg snupper Camilla Plums nemme opskrift og tilføjer et par hele stænger kanel, når jeg koger marmeladen. Jeg tror det kunne blive godt.

Opskriften er lige til, den kommer her:

1 kg mirabeller
800 g sukker
1 dl vand

Og så smider jeg altså lige en eller to hele kanelstænger i, mens det koger. Jeg klipper dem formentlig i mindre stykker, for så kan de blive i marmeladen, når den senere kommes på glas.

Skyl frugten, kom den i en gryde med vand og sukker og kog det op.
Lad det simre til frugten brister og tag alle de sten fra du orker, gør ikke noget at der er nogen tilbage da det giver en god smag.Kog syltetøjet ind ved svag varme, tag en skefuld op på en tallerken og stil den på køl, hvis det stivner er det færdigt.

Kom Atamon i efter foreskrifterne på flasken, hvis du vil sikre dig lang holdbarhed. Kom det på glas og luk med det samme. Nemmere kan det vist ikke blive.

Du vil sikkert også kunne lide