22

Musekunster

Lydene var det første. Fine lyde, som når kviste gnider op af en rude. Knirkende og kradsende kæmpede han sig vej op langs vinduets lister. Han stoppede ind imellem et øjeblik, for at overveje, hvordan det bedst kunne lykkes, for kun et spring væk, var alle herlighederne.

Og han kravler

Han kravlede op, så lidt ned, en smule til siden og til sidst gjorde han det. Sprang direkte ud i intetheden i håb om en belønning, som tilsyneladende var værd at ofre liv og lemmer for. Det lykkedes for ham.

Musefristelser

Han fik fat med det yderste af kløerne, men det var tilstrækkeligt og han fik greb og kom op, hvor alle herlighederne var.

Paradis for en musNu sidder han ude i kurven, som duver blidt ved hvert vindpust der kommer.

Han sidder og spiser sig mæt i frø og brød. Egentlig var det tiltænkt fuglene, men jeg synes, at der er så rigeligt, at vi sagtens kan dele og med hans ihærdige indsats, skal der også være en belønning.

Han føler sig sikker og nyder stille, at være havnet i musenes Paradis. Han skal nok blive mæt og det er sikkert ikke sidste gang, vi har set og hørt ham.

Sidste år udførte en af hans forfædre samme kunststykke.

Du vil sikkert også kunne lide