18

Fastelavnsboller

Her kommer så opskriften på vores vanillecremefyldte fastelavnsboller, som giver mavepine, hvis man er skruet sammen som os, for vi forstår ikke at stoppe, mens legen er god…

IntroduktionenFørst laver du cremen, for den skal stå og køle af, mens du forbereder dejen. Du skal til cremen bruge:

  • 1 æg, som piskes sammen med
  • 2 spsk sukker, 1 tsk vanille og 3 tsk maizena
  • 2½ dl mælk opvarmes til kogepunktet og hældes i ovenstående under omrøring.

Det hele hældes tilbage i gryden, hvor det får et hurtigt opkog, så det tykner. Rør gerne 1 dl smuttede, hakkede mandler i for den gode smag og lidt ekstra til sidebenene. Cremen stilles til side for afkøling.

Nu skal du i gang med dejen:

  • 1½ dl mælk og
  • 125 g margarine varmes i en gryde, til margarinen er smeltet
  • Når mælkeblandingen har stuetemperatur, opløser du 50 g gær heri.
  • 1 æg slås ud i blandingen og omrøres grundigt.
  • 1 knsp salt, 1 spsk sukker og 350 g mel blandes i en skål.

Hæld nu melblandingen i lidt efter lidt, mens du sørger for, at dejen ikke ender med at være alt for tør. Den skal være fugtig på grænsen til klistret, når du sætter den til side med et fugtigt klæde som låg og en god portion tålmodighed i baglommen, for den skal nu hæve til dobbelt størrelse.

Når det er sket, ruller du dejen ud til ca. 20 stk. Læg en god klat creme midt på dejen, fold dejen ind over samme og vær opmærksom på, at du får lukket helt til cremen. Sæt bollen på bagepladen med lukningen nedad.

Bollerne efterhæver et kvarters tid, hvorefter du smører dem med æg, bager dem ved ca. 200 grader i små tyve minutter – ingen ovne er ens, derfor den uldne tidsangivelse – og herefter er de klar til kreative og pyntelystne hænder og tilbage står kun, at få brygget den varme kakao eller kaffe.

Rigtig god fornøjelse :-)

Du vil sikkert også kunne lide