14

Fredelig fredag

Rygterne siger, at solen vil skinne i weekenden. Jeg tror dem, for den er allerede her. Den skinner på sneen, som stadig ligger som et tykt tæpper over det meste af haven. Måske, hvis solen vil skinne hele dagen, er den væk til aften. Det ville ikke gøre noget. Vi må have bedre udsigt til dem her…

Erantis i haven

Jeg nyser og fnyser, men har besluttet mig for, at det ingenting betyder. Det er ikke tegn på forkølelse eller andet i den boldgade. Det er sneallergi og jeg har brug for solen og foråret, som venter lige om hjørnet.

Jeg har sovet længe. Jeg har drukket kaffe. Jeg har nydt, at det er fredag og weekenden venter lige om et øjeblik.

Jeg har arbejdet en smule denne formiddag og skal også afsted i eftermiddag, men jeg bliver ikke overanstrengt og det er skønt. Jeg nyder dagen. Jeg finder kludetæppet frem og konstaterer, at jeg snart er halvvejs.

Halvvejs, tror jeg

Tæppet er efterhånden tungt at sidde med, men det er heller ikke noget jeg har med i tasken, så det går nok…

StribevildskabJeg hækler striber i blinde. Det er altid spændende at få bredt tæppet ud. Så ser jeg endelig hvordan striberne spiller mod eller med hinanden og jeg får muligheden for at rette op på de svipsere, som måtte forekomme.

Oline er vild med tæppet. Det er det vigtigste. Hun glæder sig til, at det er færdigt. Hun skal have det liggende på sengen og kan slet ikke vente.

Det er et håndarbejde jeg virkelig nyder. Det er hyggeligt og ikke spor krævende.

Valmuerne til gengæld, de trækker tænder ud lige nu. Jeg har fået vældig ondt i skuldrene af at strikke, så de må hvile lidt endnu. Det er ærgerligt, for huen er næsten færdig. Der mangler ikke mange pinde, før den kan lukkes af og derefter kan jeg så gå i gang med forsøget på at rette op på mine manglende talenter for mønsterstrik. Jeg når det nok. Det er jo weekend om et øjeblik.

Du vil sikkert også kunne lide