15

Om robust tilgang

Camilla PlumOm toogtredive minutter smutter jeg en tur i haven med Camilla, for det er nu rigtigt hyggeligt, synes jeg.

Hun har samme afslappede holdning til haven, som jeg også præsterer. Noget må gerne være pænt, men resten skal man ikke være ukrudtsforskrækket for at tage i øjesyn og vil skidtet gro, skal det nok gøre det, hvis bare man giver det jord at gøre det i. Gror det ikke, er det sikkert ikke meningen, at det skal gro her.

I dag skal der hos Camilla klippes hortensia, kigges på eksotisk majs og laves stativer til bønnerne.

Jeg tror ikke, at hendes stativer kommer til at afløse mine, for jeg elsker dem, som jeg selv strikker sammen af umage, gamle og krogede grene, som bare bindes sammen med solid sejlgarn. De er så smukke at se på og holder snildt en sæson. Året efter kan der laves nye af tilkomne grene og sådan får alting en funktion og gør nytte.

Ukrudtssmukhed

I min have er der masser af plads til ukrudtssmukhed. Det tror jeg også, at der er i hendes. Det kan jeg godt lide.

Robust tilgang til en have giver ikke de ringeste resultater og der findes ikke noget bedre end glæden forbundet med at smutte omkring rækkerne i køkkenhaven, for at hente til aftenens salat. Kenneth er næsten færdig med at fræse min…

Du vil sikkert også kunne lide