14

På rundtur

Oline og jeg var på rundtur i de gamle kvarterer i går. Oline har nået en alder og måske også et sted i livet, hvor det er vigtigt, at få ord på og orden i og omkring det liv, hun har delt med os og Alexander, så vi tog en tur i Brønshøj og omegn.

Først kørte vi til Kildeløbet, hvor hendes tidligste historie udspillede sig. Det lignede sig selv. Oline kom til verden ganske få dage efter vi var flyttet ind her.

Kildeløbet

Hvor har hun tumlet meget lige her, på fortorvet foran huset. Hvor har jeg mange gange løbet op ad stien langs huset, for at nå at sætte Oline af, inden jeg igen stod herude og modtog Alexander, som kom hjem med bus fra børnehaven, mens Oline så var gået ombord i den pibeved, som vokser langs hegnet.

Inde bagved alt det hegn ligger et skønt, velindrettet og temmelig stort hus, som rummede vores lille familie i de sidste år, inden vi tog springet og flyttede til Aalborg.

Jeg trivedes aldrig her. Jeg “kom hjem”, da jeg trådte ind på gården i Gug. Det har intet med lokaliteten at gøre, men alt med sjælen.

Inden vi flyttede hertil, havde Kenneth, Alexander og jeg (og Oline i min mave) resideret i Brønshøj i verdens mindste hus (omtrent da), men vi elskede det. Det var i alletiders kvarter og med en skøn, gammel have.

Horsebakken

I dag ligger huset og ser ynkeligt og forsømt ud. Haven er et vildnis og langs hegnet vokser så mange ting, at det var vanskeligt at finde et hul til et foto. Her elskede vi at bo, men huset fungerede ikke til Alexander, så der var ingen vej udenom efter nogle år med upraktisk bæren op og ned ad trapper.

Jeg fik en herlig snak med genboen, men da jeg anede liv inde ved vores tidligere naboer, skyndte jeg mig i bilen og kørte videre. Vi kunne have snakket frygteligt længe og det havde Oline og jeg i grunden slet ikke tid til. Vi skulle bare have billeder på det liv, som foreløbig er levet.

Det vigtigste var, at få fortalt alle historierne om Alexander og det liv, som hun nåede at dele med ham, mens vi stadig boede herovre. Nu er der styr på det. Det gjorde lidt ondt i mit hjerte, men det gjorde godt i hendes mave. Det sidste var det vigtigste.

Du vil sikkert også kunne lide