8

Chokoladekage a la Oline

Lene ville gerne have en opskrift på Olines chokoladekage, så den kommer her. Den er hjemmekomponeret, for hun vidste præcis hvad hun gerne ville have.

Chokoladekage a la Oline

Først og fremmest bagte vi en chokoladekage, som er den nemmeste i verden. En chokoladekage, som jeg lærte at bage tilbage i 70’erne, da jeg havde skolekøkken med Grethe Lund, og Børge og Michael ved en lejlighed tabte en hel kage ned i hendes håndtaske. Det var ikke populært, men det var chokoladekagen til gengæld. Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg har bagt den.

Chokoladekage a la Oline

Ingredienser:

Kage:

 • 300 g sukker
 • 75 g margarine
 • 2 æg
 • 300 g mel
 • 50 g kakao
 • 1 tsk bagepulver
 • 1½ tsk vanillesukker
 • 2 dl mælk

Smelt margarinen og hæld den sammen med sukkeret i en skål. Rør grundigt og slå så æggenen ud i blandingen, et ad gangen og rør igen grundigt. Bland alle tørre ingredienser og fordel dem skiftevis med mælken i blandingen. Hæld dejen i en smurt springform. Bag kagen på miderste rille i ovnen ved 200 grader (180 grader i varmluft). Jeg tror min kage bagte omtrent 30 minutter, men du er nødt til at prøve dig frem. Stik en strikkepind i midten af kagen og tjek, at den er gennembagt. Stil den til side, til afkøling.

Chokoladekagen kan sagtens tilsættes hakket chokolade, hakkede nødder eller andet, men Oline ville ikke have den slags, så den blev helt klassisk i går.

Chokoladecreme:

 • ½ liter piskefløde
 • 200 g god, mørk chokolade

Smelt chokoladen over vandbad. Lad den køle af et øjeblik og bland den så med en kvart liter fløde og lad den køle yderligere. Pisk den sidste kvarte liter fløde og vend den i chokolademassen. Chokoladecremen er klar.

Jeg valgte at anvende en chokolade med orangesmag og resultatet var skønt. Man kan i princippet vælge alle typer parfumerede chokolader, men det er vigtigt at kvaliteten er i orden. Jeg ville gerne have lavet en hvid chokoladecreme med blåbærchokoladen, som er min yndling, men Oline insisterede på friske jordbær i kagen og så gik den ikke og dette her smagte skønt. Jordbær og orangesmag er en skøn blanding.

Fyld:

 • En bakke friske jordbær

Jordbærrene skylles. Fjern ikke haserne, før jordbærrene er skyllet. Skær dem i forholdsvist tykke skiver.

Her kunne man have kombineret den blåbær-/chokoladecreme jeg snakkede om før med friske blåbær. Jeg er sikker på, at det skal forsøges ved lejlighed.

Kagen samles:

Den afkølede kage skæres igennem 2 gange, så du nu har 3 lag at gøre godt med. Mellem lagene smører du chokoladecreme og fordeler de skivede jordbær. Drys til sidst kagen med en smule florsukker og læg et jordbær eller 5 på toppen. Kagen er klar til servering.

Oline elskede kagen og vi andre syntes heller ikke, at den var ringe ;-)

Du vil sikkert også kunne lide