20

Bedstemormarengs

Anita længes efter marengs i dag. Den gammeldags slags, som er klæg i midten, tung af chokolade og smager henad kukur og cerutter. Jeg har en opskrift, som stammer helt tilbage fra min farmors tid. De marengs bliver lige præcis, som Anita beskriver dem. Jeg har sendt hende opskriften, men den kommer lige her også…

4 æggehvider
1 tsk. eddike
250 g sukker
100 g finthakkede hasselnødder eller mandler (gerne så finthakkede, så de minder om en grov mel)
100 g finthakket mørk chokolade

Pisk hvider, sukker og eddike med elpisker, til det er helt stift og tykt. Eddiken er VIGTIG, for det er den, som gør marengsmassen helt stiv og “rigtig”.

Hak nødder og chokolade og bland det i. Bagepapir lægges på bagepladen, og med 2 teskeer fordeler du marengsmassen på pladen. Bag ved 150 grader til dine marengs er gyldne. Sluk for varmen og lad dine marengs stå – med lågen på klem – til de er kolde.

Vupti – du er tilbage på besøg hos hende den gråhårede med tid til selv at bage marengs ;-)

Du vil sikkert også kunne lide