20

Bedstemormarengs

Anita længes efter marengs i dag. Den gammeldags slags, som er klæg i midten, tung af chokolade og smager henad kukur og cerutter. Jeg har en opskrift, som stammer helt tilbage fra min farmors tid. De marengs bliver lige præcis, som Anita beskriver dem. Jeg har sendt hende opskriften, men den kommer lige her også…

4 æggehvider
1 tsk. eddike
250 g sukker
100 g finthakkede hasselnødder eller mandler (gerne så finthakkede, så de minder om en grov mel)
100 g finthakket mørk chokolade

Pisk hvider, sukker og eddike med elpisker, til det er helt stift og tykt. Eddiken er VIGTIG, for det er den, som gør marengsmassen helt stiv og “rigtig”.

Hak nødder og chokolade og bland det i. Bagepapir lægges på bagepladen, og med 2 teskeer fordeler du marengsmassen på pladen. Bag ved 150 grader til dine marengs er gyldne. Sluk for varmen og lad dine marengs stå – med lågen på klem – til de er kolde.

Vupti – du er tilbage på besøg hos hende den gråhårede med tid til selv at bage marengs ;-)

Du vil sikkert også kunne lide

20 kommentarer

 • Avatar
  Svar
  Mette
  5. juni 2012 at 09:16

  Hvor mange bliver der ca? ????

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  7. februar 2006 at 15:58

  God fornøjelse Louise :-)

 • Avatar
  Svar
  Louise
  7. februar 2006 at 15:55

  Jeg tror, det skal prøves med den lyse – og så kan man jo altid lave nogle med mørk chokalade, nu man er igang – De skal i hvert fald prøves, for de ser altså bare så gode ud :)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  6. februar 2006 at 22:19

  Jeg smider dem i kagedåse… og selv tak Monica :-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  6. februar 2006 at 22:02

  Næ, for jeg bryder mig ikke om den lyse, men det kan man da garanteret godt ;-)

 • Avatar
  Svar
  Monica
  6. februar 2006 at 21:58

  Hej Liselotte
  Se nu fik du mig som ellers er nybegynder udi bagningens kunst til at bage sådan nogle her – og det var så sjovt at prøve…tror dog de fik lidt for længe, for de blev aldrig rigtigt gyldne – men nu er de ude og vi skal smage omlidt.
  Men – hvordan opbevarer man sådan nogle “tingester”?? I kagedåse??

  Tak for inspirationen (og de dagligt flotte tegninger og billeder)
  Kh Monica

 • Avatar
  Svar
  Louise
  6. februar 2006 at 21:46

  Øhm – bare en tanke Liselotte – har du prøvet med lys chokolade ?? Sad og fik ideen – og jeg er lidt kræsen omkring helt mørk chokolade :o)

 • Avatar
  Svar
  Lone
  6. februar 2006 at 19:49

  Herligt med marengsene Anja – jeg har boet nogle år i England, og slæber bageting med hjem hver gang vi er derovre, måske min engelske pinke frugtfarve indeholder flere farve(gift?)stoffer end den danske. Men hvis bare de smager godt såe….

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  6. februar 2006 at 18:21

  Herligt at høre Anja – jeg har ikke prøvet at lave farvet marengs, så jeg har ikke erfaring med det og ved ikke, om der skal MEGET farve i, for rigtigt at kunne ses, når de er bagt…

  Jeg kan allerbedst lide dem med finthakkede hasselnødder… og ikke andet… *Uhm*

 • Avatar
  Svar
  Anja
  6. februar 2006 at 18:04

  De blev bare supergode!! Jeg kunne jo ikke nære mig, så straks jeg kom hjem – bagte jeg! Lyserøde… det vil sige – dejen så lyserød ud men marengsene er sgu ikke lyserøde ;-D

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  6. februar 2006 at 16:52

  Næ, men sødt er sødt… og det var måske både marengsen og farven ;-)

 • Avatar
  Svar
  Anne Lindholt Ottosen
  6. februar 2006 at 16:50

  Ja, jeg har med stor succes engang lavet turkise marengs – de havde desværre ikke nogen speciel smag udover, hvad folk selv mente at kunne smage. :-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  6. februar 2006 at 16:29

  Marengs kan sagtens laves lige som man lyster – udelad bare chokolade og nødder, fyld lidt farve i eller andet du har lyst til. Kun fantasien sætter grænser… :-)

 • Avatar
  Svar
  Anita
  6. februar 2006 at 14:29

  Jeg har altså mere ordet – tyggegummi – lige på læben, om det dér klæge stads i midten. Det kaldte vi det ihvertfald dengang jeg var barn og jeg gør det stadig, når jeg besøger gamle Cerut-damer :-D

 • Avatar
  Svar
  Anja
  6. februar 2006 at 14:01

  Til Lone – tusinde tak – det vil jeg prøve… min prinsesse er godt nok kun to år – men jow om ikke jeg snupper tricket med lidt farve. Erindrer pludselig, at barndommens marengs også kunne være rosafarvede ;o)

  Nu håber jeg blot, det er den helt rigtige slags der ikke bliver ALT for stive udenpå og har det der klæge, bløde noget i midten.. yummm… kan næsten ikke vente med at komme hjem i dag!!!

 • Avatar
  Svar
  Lone
  6. februar 2006 at 13:05

  Kommentar til Anja – det kan du da sagtens. Hvis du har piger i prinsessealderen kan du tilsætte lidt “rosenbladsvand”, som fås i indvandrerbutikker og lidt rød frugtfarve, og vupti har du de yndigste, puttenuttede, lyserøde marengs som ovenikøbet smager af roser.

 • Avatar
  Svar
  Anja
  6. februar 2006 at 12:41

  Hey… lyder så godt.. kan man bage det UDEN chokolade? Min skolekammerats mormor lavede også de lækreste.. hvide… marengs præcis som dem du beskriver. Kan man godt lave dem uden nødder og chokolade (ungerne kan ikke lide det *suk*) ;-)

 • Avatar
  Svar
  Anita
  6. februar 2006 at 12:39

  Og vi siger så mange tusind tak for opskriften – os der skal nyde godt af den lidt senere idag ;o)

 • Avatar
  Svar
  Therese
  6. februar 2006 at 12:30

  Mmm, de ser gode ud. Jeg har dog sat mig for at være lidt sund inden jeg tar til norge på fredag, hvor den står på mormors hjemmebagte kager i 10 dage. Så ingen marengs i dag. Men måske en lækker frugtsalat – uden råcreme ;-)
  Ha en dejlig dag.

 • Avatar
  Svar
  Mette
  6. februar 2006 at 12:27

  Nu frister du igen! Marengsene på billedet er da vist ikke sat på pladen med en ske – ikke med den smukke form!? Jeg lader mig igen falde for fristelsen….. Hvor er det dejligt! Ikke mindst når jeg har det som dig. Jeg elsker gråvejrsdage – uanset hvor barske de måtte synes. Det er de i virkeligheden slet ikke.

 • Byd gerne ind