10

Agurkesalat med mere…

Først var der agurkerne, som skulle skiveskæres. Ikke noget med fine fornemmelser her, for syltede agurker må gerne være rustikke, så det blev gjort med løs hånd og der er med garanti ikke to, som er ens i tykkelse.

Agurkesalat

Op i det store lerfad med dem. Ti agurker blev det til og så et godt drys groft salt på skidtet, så de kunne stå og trække vand. Imens agurkerne arbejdede, besluttede jeg mig for, at lagen kunne koges.

1 liter eddike, 1 pose syltekrydderier og 600 gram økologisk rørsukker. Oven i hatten kom lidt fennikelfrø, nogle laurbærblade og lidt ekstra chili, men så var det også bare at lade skidtet stå og simre, mens jeg gik på jagt efter aftenens dessert.

Figenjagt

Der blev jagtet figner, for det ville have været så lækkert med friske figner, men jeg blev skuffet, for der var ingen modne. Altså måtte den idé droppes, men heldigvis er der andre steder på matriklen, som tilbyder frisk frugt.

Det endte med æbler, som skal forvandles til bagte æbler med nøddefyld. Til dem skal der serveres iskoldt flødeskum og en brombærkompot. Det bliver vist slet ikke så ringe endda.

Kurv fuld af gode sager

Der var naturligvis også lidt Dahlia at tage indenfor. De vælter frem lige nu og det er bare med at få blomsterne med indenfor, for pludselig kommer den første nat med frost og så er det sket med pynten.

Dahlia til vaserne

Jeg plukkede næsten alt hvad der var. Den mørke Dahlia er så mørk i farven, at den er overordentlig vanskelig at tage billeder af, men den er meget smuk og sjælden på min plante, som ikke har budt på vældig mange blomster. Til gengæld er de meget få af slagsen meget dekorative.

Indenfor igen lugtede her gennemtrængende af eddike, men sådan er det at koge lage. Lugten er vel egentlig okay, men den havde blandet sig med en af Olines utallige portioner friske popcorn og det var ærlig talt en underlig blanding. Den var færdig og så var der kun tilbage at skylle agurkerne og få dem på glas.

Agurkesalat

Lagen blev hældt over mens den stadig var næsten kogende. Agurkerne lå tæt pakket, så der skulle ikke bruges særligt meget væde til hvert af glassene, men det passede fint med mængden der var kogt.

Agurkesalat

Nu er der 4 store glas agurkeskiver, som skal stå med klæde over til i morgen, hvor jeg endelig lukker glassene. Så får de lov at stå og trække et par uger, inden vi tager hul på dem. Jeg kan næsten ikke vente.

Du vil sikkert også kunne lide