8

Langsomme planer

Nu er formiddagen brugt på at overdrage Pandaen til ny ejer. Jeg håber han bliver lige så glad for bilen, som jeg har været. Den er på vej mod Sjælland og jeg er et pudsigt menneske, for jeg bliver en smule nostalgisk hver eneste gang, jeg skal skille mig af med en ting, som har betydet noget for mig, også selvom jeg egentlig i bytte får andet, som glæder mig mindst lige så meget.

Den nye ejers far var med og endnu en gang viser det sig, at huset her rummer så utroligt mange historier for mennesker ude i verden. Faderen var kommet her i huset for omtrent 40 år siden. Nogle af hans bedste venner, en cellist fra Aalborg Symfoniorkester og hans kone, boede her i huset, som dengang stadig var en gård med lade og stald. Han havde mange gode minder fra tiden dengang og det var en oprigtig glæde for ham, at komme i huset igen og ad den vej få genopfrisket en tid, der var engang.

Tiden er siden brugt ved skrivebordet. Stearinlys er blevet tændt. Der er skabt en smule orden og nu skinner solen lifligt udenfor.

Skrivebordsorden

Nu sidder jeg og bliver en smule rastløs, for jeg trænger til udeliv og oplevelser, så jeg overvejer at drage ud i verden. Måske skal jeg køre op og se Mårup Kirke, inden den ender i havet. Det lader til at være sidste chance, for mens de slås for kirkens overlevelse, stemmer pessimisterne i med dommedagsprofetier om bare én enkelt efterårsstorm og derefter kun ruin på stranden. Jeg har aldrig set den. Det er vel på tide. Vejret er til det.

Du vil sikkert også kunne lide