10

Teenagetvær

Oline er taget afsted med mormor på deres obligatoriske decembertur rundt i midtbyen. Igennem de sidste mange år, har de valgt en lørdag i december, hvor de er taget afsted tidligt om formiddagen, for at købe julegaver sammen.

Byen traves tynd sådan en dag. Når tiden kommer og de bliver sultne, går de på en af byens hyggelige restauranter og bestiller en god frokost, som de så nyder, inden de igen indtager byens forretninger. Der bliver snakket om løst og fast sådan en dag og det er en tradition, som Oline altid har elsket.

I år var vi nået til “Aj altså… det giiiiider jeg bare ikke…”, men det var vist bare fordi, der også er tradition for, at 13-årige siger sådan, for i morges stod Oline tidligt op, fik morgenmad, gik i bad og stod så og ventede på, at mormor skulle komme, så de kunne komme afsted.

Hun kunne i virkeligheden slet ikke vente, men fordi hun er tretten, skulle ventetiden krydres med “… og så køber jeg bare noget, så jeg kan komme hjem igen” og “… det er fandeme også for meget, at jeg skal ind til byen i dag. Det er jo weekend”, men alligevel var glæden ved synet af mormor slet ikke svær at få øje på, så jeg tror, at traditionen er blevet tilsat helt igennem gennemskuelig teenagetvær brok, som egentlig bare er noget af det, man skal lade flyde ind af det ene øre og ud af det andet igen… uden at kommentere overhovedet.

Jeg tror, hun elsker den dag, men jeg får hende aldrig til at indrømme det.

Du vil sikkert også kunne lide