10

En uventet gave

Støvekosten svinges ihærdigt, men i stilhed, for resten af familien sover endnu. Utroligt, som de har sovehjerter, men jeg lader dem, for der er fred så længe.

En telefonsamtale for en halv times tid siden gav os den største gave denne jul. Det skulle vise sig, at Annemette fik uventet fri i dag, så der er julegæster på vej en dag før beregnet og det betyder, at der skal gøres klar, til de ankommer. Rengøringen kunne jeg sagtens bruge assistance til, men sådan skal det tilsyneladende ikke være. De snorksover.

Juletræet skal pyntes, men det er ikke min opgave. Oline og Alexander har altid pyntet juletræet. Oline insisterer på, at det fortsat er hendes opgave, så julekasserne er fundet frem og træet kan bæres ind om et øjeblik.

Det skal pyntes

Når det står i stuen med al sin pynt, er det endelig blevet jul ifølge Oline, som i går beskrev hvordan hun elsker at gå gennem stuen en sen nat, når hele familien sover og træet står med al sin glans. Sådan skal det naturligvis også være i år, så jeg er klar om et øjeblik.

Kanelstænger

Der er fundet stjerneanis og kanelstænger. De ligger på køkkenbordet og er klar til Kenneth sætter sin hjemmelavede glögg på blusset. I et kæmpestort glas står nødder og rosiner, som har trukket i cognac det sidste halve år. De er livsfarlige, men glöggen smager så englene synger og Heidi er liebhaver, så det skal naturligvis ikke mangle, når de ankommer sent i aften.

PebermyntestængerOline drikker ikke glögg, men elsker varm kakao med flødeskum og en pebermyntestang, så der er naturligvis købt ind, så hun kan få sin yndlingsvinterdrik. Ingen skal snydes og der er vist fod på det meste, så mon ikke det hele ender med at lykkes. Jeg tror det.

Der mangler kun ganske få indkøb, som kan klares på næsten ingen tid, så det er heldigvis ikke der tiden skal lægges. Den kan bruges i godt selskab med glögg, saltmandler og masser af spil, for det er en lidenskab vi deler.

Vi skal lige forbi blomsterhandleren, for Alexander skal have besøg.

Der skal pyntes til jul på hans grav, for det er vigtigt for Oline, at der også er julestemning hos ham. Sådan bliver det. Der skal pyntes med rødt, som var hans yndlingsfarve og der skal tændes lys. Vi skal fortælle ham, at vi stadig savner ham, men også huske at fortælle ham, at vi klarer os. At det går og vi kommer videre. At vi finder vej og med sikkerhed ender med endda at finde den rigtige.

Hjerternes fest

Det siges, at julen er hjerternes fest. Jeg har tænkt mig, at jeg skal fejre, at der er så mange smukke hjerter i mit liv. Jeg skal tilbringe juledagene med mange af de hjerter, så der er meget godt at se frem til, men først er der fortsat en rengøring, der venter. Måske jeg skal vække juleassistancen…

Du vil sikkert også kunne lide