11

Julemorgen

Jeg var tidligt oppe denne julemorgen. Det var endnu mørkt.

Huset er stadig helt stille bortset fra P4, som underholder med de smukkeste julemelodier. I kruset er kaffen skoldhed og rigelig og i hjertet er der fyldt op af glæde og taknemmelighed, for det blev en dejlig juleaften.

Julemorgen

Vi var et lille og sluttet selskab. Annemette og Heidi er hjemme og mor var her også, men det var det. Ikke flere gæster denne jul, men det blev en helt igennem dejlig dag, som gav tid for sjove, afslappede forberedelser og en smuk tur ind til Alexander i den tidlige skumring.

Hos Alexander

Overalt langs stierne på kirkegården, var der tændt smukke fakler, som sammen med alle de smukke gravlys, blev til et lyshav af varme og smukke tanker. Jeg syntes, at det var meget stemningsfyldt og jeg kunne lide tanken om, at der var lys derinde.

Oline havde husket Alexanders fugl. Det var meget vigtigt for hende, at den kom ind på hans grav denne juleaften, så selvfølgelig skulle det være sådan. Nu sidder der formentlig en druknet og sølle fugl på grenen derinde, man skidt med det. I går var det helt rigtigt og selvom vi havde kendt dagens vejr, havde den siddet der alligevel.

Regnen siler ned. Det har den gjort hele morgenen, så der er ikke basis for meget udendørs aktivitet i dag, men det gør ingenting, for dette er årets bedste dag. Det er pyjamasdag med ingen forpligtelser overhovedet. Det er dagen, hvor alle julegaverne skal nærstuderes, hvor dynerne flyder i stuen og alle har morgenhår til midnat. Det er dagen, som er helliget ingenting og tv, slik, nødder og frugter, spil i massevis og hvad der ellers kunne vise sig af udfordringer.

Mad improviseres i løbet af dagen. Der er rigeligt af det hele, så det er bare at tage fra. Ingen er forpligtet til noget som helst. Alle kan gøre, som de har lyst til. Jeg elsker juledag. Jeg ønsker for dig, at du får en lige efter dit hovede.

Du vil sikkert også kunne lide