16

Hyldest til hyacinten

Jeg kan slet ikke blive træt af dem, så lige nu er de allevegne i mit hjem. Hvide og blå er dem, der er flest af. Jeg kan bedst lide de farver, men jeg er ikke kræsen i en snæver vending…

Hyacinten

De dufter af forår, synes jeg. De dufter af, at der om ikke alt for lang tid, kommer en periode med spirer, lysere tider og mildere vejr.

Jeg kan lide, at man nu kan få dem afskåret, for en buket er smuk og overdådig og jeg føler mig rig, når jeg har et par stykker af dem. De får lov til at sprede sig over hele huset, så nogle står tæt, mens andre står med luft i små glas. Duften kan sagtens spredes af én hyacint, så det er ikke nødvendigt med mange, for at få forårsstemning indenfor.

Hyacinten

På torvet plejer jeg at kunne få dem billigt, men det er længe siden, jeg sidst har været derinde. På lørdag vil jeg gerne forbi. Jeg vil hente jordens frugter, for det bedste lige nu er de ovnbagte rodfrugter, som næsten er fast bestanddel af aftensmåltidet herhjemme.

Jeg kunne godt falde over en hyacint eller to også…

Hyacinten

Om et øjeblik er det ikke længere sæson, så det er med at nyde dem lige nu. Jeg gør mig umage med netop det. Uhm.

Du vil sikkert også kunne lide