6

Forbi Dappermarkt

Da vi skulle til Tropenmuseum i Amsterdam, valgte vi at tage bilen med. Vi ved, at det ikke er nemt at finde parkeringsplads, men det er heller ikke umuligt, så det er et spørgsmål om, at tage tålmodigheden med i baglommen.

Det lykkedes os at finde en plads nede i Commelinstraat, som ender oppe ved museet, så det både nemt og bekvemt.

De renoverer

Vi var endt i et af Amsterdams arbejderkvarterer, som er multietnisk og det kunne sagtens aflæses på både de fysiske omgivelser og de mennesker, som færdedes på de omkringliggende gader.

På tværs af Commelinstraat løber Dapper Straat, som lægger ryg til et af Amsterdams billigste og sjoveste markeder, for det drives primært af den multietniske del af befolkningen og er et skue i alskens eksotiske varer, som ikke ses så forfærdeligt mange andre steder. Også kundegrundlaget er en fantastisk opvisning i eksotiske mennesker i smukke klædedragter.

Dappermarkt

Man skal se sig godt for, men så er der også mulighed for at finde de sjoveste og anderledes ting i gemmerne. Her er tekstiler fra alverdens lande, brød man aldrig har set før, små færdige og stærkt krydrede retter eller sko med snabler.

Gods og guld

Kan du lide bønner, linser eller stærke krydderier, kan du også sagtens finde det på markedet, som har åbent hver dag fra man-lør fra klokken 9-18 – eller til der ikke er flere kunder i butikken eller man har været heldig og har fået udsolgt.

Vi fortsatte nu videre op ad Commelinstraat i retning af Tropenmuseum i stedet for at fordybe os denne gang og pludselig satte pigerne i løb…

Pigesjov

De havde fået øje på en lille børneoase, som lå midt på gaden…

Pigesjov

Selvfølgelig var de nødt til prøve…

Imens pigerne pjattede færdig, gik Kenneth og jeg videre langs gaden, mens vi snakkede om, at også Amsterdam har kvarterer med forholdsvis nybyggede boligkareer. De ser bare lidt anderledes ud, end dem vi er vant til hjemmefra.

Ind imellem de nye huse lå også enkelte gamle bygninger, som stadig har de karakteristiske indgangspartier.

Nummer 19

En høj trappe, som skal forceres, inden man når hoveddøren. Nogle steder er den ene halvdel af indgangspartiet forbeholdt en lang række postkasser, som tilhører de enkelte lejemål, men her er der indgang til henholdsvis højre og venstre del af huset.

Renovationen var i fuld gang og huset skal nok ende med at være smukt, når det er færdigt.

Pigerne indhentede os snart og så skulle vi kun over Linnaeusstraat og ind på museet, som var målet for torsdagens eftermiddagsudflugt. Dappermarkt får vente til en anden god gang.

Du vil sikkert også kunne lide