11

Sommersøndag

Det er sommer og jeg er a-menneske, som står op med solen. Selv den sol, som ikke er her, men i dag er afløst af silende regn, som lander smukt og gør godt de helt rigtige steder.

Kaffen er forlængst brygget og haven er indtaget. Der dufter vidunderligt derude og iført bare tæer i gummistøvler, regnjakke og kaffekruset, var jeg godt rustet til morgenkaffen, som blev indtaget under halvtaget på terrassen til lyden af begrænset fuglesang, for de er tilsyneladende ikke vilde med regn.

Det er jeg, så morgenstunden med lyden af regndråber på tag var skøn. Stilhed bortset fra lyden af regn, en enkelt solsort og så den varme kaffe. Ah… en god start på en søndag.

Resten af huset sover endnu. Jeg er i familie med b-mennesker, som ikke synes, at man skal stå for tidligt op. Faktisk hellere for sent end for tidligt, så der er ro længe endnu.

Radioen underholder, mens jeg drikker mere kaffe, skriver et par e-mails, tilrettelægger den kommende uge og kigger fristet på strikketøjet, som kan genoptages om lidt.

Jeg har overstået weekendens pligter og resten af dagen er helliget det lystbetonede, så der er ingen tvivl om, at der bliver strikket en pind eller to, mens jeg bare vil nyde, at jeg ikke er nødt til andet, end det jeg finder interessant. Sådan skal en søndag være. Også en sommersøndag i silende regn.

Du vil sikkert også kunne lide