30

Husflidsmesse i Viborg

Hold da helt hest eller lad være hvor var der meget at se på nede i Stadion- og Tinghallen. Jeg blev mæt ud over alle grænser, efter at have brugt godt fire timer i kolonnevandring gennem lange gange med alskens husflid. Skønt ord, ikke? Husflid, det dækker solidt og bredt. Det gjorde messen også. Der var noget for enhver med lyst til at bruge hænderne.

Jeg kunne slet ikke rumme det hele, men det er vel også sådan, at øjnene drages af det, som taler til et eller andet indeni. Jeg var meget optaget af dukkemagerne her. De var meget dygtige. Kvinden, som sidder forrest i billedet er ikke ophavskvinde til dukken, der hænger forrest. Det er til gengæld manden bagest i billedet. Hun kunne til gengæld forme trolde, så man lod sig helt og aldeles opsluge.

Der var udstilling fra Skals Håndarbejdsskole. Den smukkeste, enkle og rene stand med kun ganske få ting udstillet, men sikke ting…

De er så dygtige og tænk engang, de udbyder ugekurser. Jeg er svært fristet og fik da også en brochure med hjem, for hvem kunne ikke drømme om en uges ophold alene til fordybelse i f.eks. broderi. Jeg kunne i hvert fald.

Jeg nåede omkring Maja, som fristede med smukke garner, men der er udsalg den 26. og 27. oktober nede på lageret, så jeg styrede behændigt udenom, selvom fristelserne stod i kø. Sikke smukke farver uld, der stod lige i håndhøjde. En grøn så smuk, at jeg var lige ved og næsten, en gylden, som kunne blive til en fantastisk trøje og en brun, som var akkurat den tone brun, som jeg elsker og… Suk…

Inden jeg nåede over til Maja, lod jeg mig friste af Bak’s enorme udvalg af aquamariner, amerikanske turkiser, jadeperler og fortsæt næsten uendeligt, for der var ikke det, som ikke var at finde på standen…

Det var nok her jeg brugte mest tid. Det var rigtigt svært at løsrive sig, når først man fik taget hul på fristelserne, så jeg brugte lang tid på at vælge stene ud, som siden skal forvandles til øreringe så smukke, at de kommer til at glæde mit øje hele vinteren.

Jeg endte med sten til 5 par. Smukke farver. To forskellige turkiser, jade i forskellige udgaver, aquamariner og nogle pink sten, som jeg ikke længere husker navnet på.

De amerikanske turkiser var så utroligt smukke. Deres farver vekslede mellem brun, rødbrun, turkis og grønt og det ene stykke var smukkere end det andet, så det tog sin tid, da jeg skulle vælge et par stykker til ørerne.

Jeg snuppede også lige et par solide billeder af armbåndene, som lå og fristede. Det var ikke i dag, de skulle med hjem, men jeg synes lige, at jeg vil vise Kenneth dem…

– der er jo ikke forfærdelig lang tid til min fødselsdag og Århus ligger ikke langt væk ;-)

Bagefter nåede jeg også op omkring Bente. Jeg tog endda billeder af hendes ivrige strikken, men fordi hun netop er så ivrig, endte de med at blive helt og aldeles utydelige. Lidt ærgerligt er det, for hun er i gang med en ny model, som snart sættes til salg. Hvis jeg husker korrekt, hed trøjen Overslynglen, men hæng mig ikke op på det. Smuk og spændende bliver den i hvert fald, så det er med at holde øje den næste tid.

Forøvrigt havde Bente nederdelen hun har designet til Strik for din syge moster på. Den er helt fantastisk.

Der var mange andre, som burde være nævnt her, men disse steder er nok dem, som står tydeligst i min erindring. Alting afhænger af øjnene, som ser. Andre ville fremhæve noget helt andet, men én ting er sikker, der er nok at lade sig inspirere af.

Da vi til sidst ikke kunne rumme mere, var det retur til Marianne. Her blev vi budt på en rigtig dejlig frokost og bagefter var der kaffe og utroligt lækre kager fra byens bedste bager. Jeg tror det var sandt, for sjældent har jeg smagt noget så godt, som de kager og inden de nåede at sætte sig på sidebenene, tog Susanne og jeg benene på nakken og vendte bilen i retning af Aalborg igen.

Nu er jeg hjemme med et hoved, som summer af sanseindtryk. Hold da op. I morgen skal være en stille dag. Basta!

Du vil sikkert også kunne lide

30 kommentarer

 • Svar
  Slagt en hellig ko… » Overslyngel på banen
  17. september 2008 at 22:58

  […] I huske, at jeg skrev om Bente, som strikkede SÅ hurtigt, at samtlige billeder af hende endte som rystede og utydelige […]

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  16. september 2008 at 18:42

  Mette, der var vist travlt de fleste steder, så jeg forstår godt, at du ikke nåede ud omkring. Sådan er det nok, når man har en stand dernede. Næste år må du alliere dig med en, som kan tage over :-)

 • Avatar
  Svar
  Mette
  16. september 2008 at 15:03

  Kære Liselotte,

  Det er altid skønt at besøge din blog – ISÆR idag, hvor jeg langt om længe fik tid til lidt surfing :-), så undskyld jeg samler en “gammel tråd” op, men;
  – Tak for din guidede rundtur på messen!
  Jeg kunne mærke suset i maven over ALT det man gerne vil suge til sig af inspiration, men næsten ikke kan overskue at nå rundt til.

  – For første gang i mange år, nåede jeg nemlig ikke at “opleve” selve messen på grund af det fabelagtige fremmøde!
  Jeg forlod kun min stand for kort at kaste en mellemmad i min tomme mave, før det var tilbage på standen for at tale med alle de søde og glade mennesker de i år havde fundet vejen til Viborg i anledningen af messen. Det var en rigtig god fornemmelse at få set og talt med så mange af mine kunder. Det er dejligt at høre, at messen har vakt glæde og begejstring. Det giver allerede nu blod på tanden til at lægge sig ekstra i selen til næste års messe.

  Håber vi ses næste år.
  Mange sensommerhilsner fra Mette Danielsen

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  8. september 2008 at 19:47

  Jette, vi havde aldrig fået øje på hinanden i vrimlen… :-)

  Omkring det “s”, så er det at betragte som et logo og den slags kan hverken du eller jeg vist tillade os at lave om på – men vi kan tænke, hvad vi vil ;-)

 • Avatar
  Svar
  Jette K
  8. september 2008 at 19:36

  Det gør det ikke mere rigtigt at de selv bruger det. ;-) Det er en kedelig trend som breder sig som en løbeild, i stil med at sige du i stedet for man.

  Og du har sikkert ret mht. at få øje på dig. Jeg har feks. lige hørt om to til, som var der i lørdags og som jeg heller aldrig så skyggen af. Nu var der selvfølgelig også to steder at være.

  Jette/Thyborøn. Som læser til lærer og som altid har været anal omkring den slags “pjat”. Men heldigvis har jeg Jesper Klein på min side. I hvert fald omkring det med du/man. Jeg husker stadig da han på TV sagde: “Du får så ondt i ryggen i 9. måned. Nej, det gør jeg ikke, jeg har aldrig været gravid”. :-D

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  8. september 2008 at 17:00

  Det SKAL du, Claus – du er simpelthen så tarvelig. Jeg ville så gerne have givet et bjørnekram… men måske du i virkeligheden er godt tjent med at slippe så ;-)

 • Avatar
  Svar
  Claus
  8. september 2008 at 16:57

  Ska’ nok! Amar!

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  8. september 2008 at 07:00

  Du er heldig med sådan et job, Sylvia :-)

 • Avatar
  Svar
  Sylvia
  7. september 2008 at 23:10

  Min jobb innebærer å være med på slike messer og betrakte og finne flinke kunstnere. jeg jobber nemlig på den Norske Husfliden. det er en fryd å gå rundt å se på nydelige ting, og å snakke med dem som har laget dem.
  I år fant vi en ung strikkekunstner, som vi kjøpte klær av, til å selge i butikken. Plaggene hennes er bare såååå nydelige, lett og fine.

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  7. september 2008 at 22:09

  Du er eddermame TARVELIG, Claus… jeg er næsten tudefærdig nu. Næste gang så gør du alvor af det, altså! :-)

 • Avatar
  Svar
  Claus
  7. september 2008 at 22:08

  Nej, men jeg hastede lige forbi, vi havde en aftale, derfor blev du ‘snydt’. Måske en anden gang…

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  7. september 2008 at 22:05

  Øh… stod du på lur dernede, Claus? ;-)

 • Avatar
  Svar
  Claus
  7. september 2008 at 21:56

  Du glemte lakridserne, men de er måske hemmelige ?

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  7. september 2008 at 18:47

  Jette K, vi havde garanteret aldrig fået øje på hinanden, for der var voldsomt mange mennesker dernede – og nej, der er ikke apostrof, når man skriver ejefald på dansk, men der er apostrof, når Bak’s selv skriver navnet, så mon ikke de er tilfredse med, at jeg respekterer deres valg ;-)

 • Avatar
  Svar
  Jette K
  7. september 2008 at 18:30

  Det skulle jeg da have vidst (men jeg kunne jo bare have fulgt med her) så skulle jeg da have holdt udkig efter dig, for jeg var der også. Men jeg tror faktisk slet ikke jeg ville have fået øje på dig, for der var da en værre trængsel især i Tinghallen.
  Jeg stemte faktisk på Baks (der skal altså ikke apostrof, når man skriver ejefald på dansk. :-)) bod, som den flotteste. Jeg synes det var en fantastisk måde de præsenterede deres ting på. Jeg var også meget betaget af det hele der, men fik ikke købt noget. Jeg tænkte slet ikke på at jeg kunne have købt et par stykker til ørenringe. Øv!
  Jeg ville have haft noget garn med hjem, men det blev til stof i stedet. :-)

  Jette/Thyborøn, som også hilste på Bente.

 • Svar
  Slagt en hellig ko… » Varierende ørepynt
  7. september 2008 at 13:41

  […] Gårsdagen bød jo på mange fristelser og deriblandt en frygtelig mængde smukke smykkestene. Jeg kunne ikke modstå fristelsen og fik nogle stykker med hjem til mørke vinterdage… […]

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  7. september 2008 at 12:14

  Lisbeth, vi er nødt til at fordele sol og vind lige, så først pligterne og så fornøjelserne… eller omvendt, alt efter temperament :-)

 • Avatar
  Svar
  Lisbeth Bula
  7. september 2008 at 11:48

  Å så spennende det var å høre om messen igår. Bildene av stenene og dukken var så flotte. nå ble jeg fristet til å ta fram perler… Men noen husplikter kaller vel aller først.. Sånn er livet. -både førnøyelser og plikter må med.

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  7. september 2008 at 10:23

  Marianne, du er heldig, for Anne ved noget… ;-)

  I må mødes i Roskilde. Jeg er sikker på, at det er akkurat det samme, så jeg synes sagtens, at jeg kan anbefale det. Der er nok at lade sig inspirere af :-)

  Helle K, ingenting… det er akkurat hvad det er blevet til foreløbig :-)

 • Avatar
  Svar
  Helle K.
  7. september 2008 at 09:59

  Husflid lyder som noget man sidder og nørkler med derhjemme, men det du viser, er jo kunst…
  De der armbånd kunne også lokke mig i fristelse – jeg bliver mere og mere glad for de grønne og blå farver.
  Nu venter jeg så på at høre, hvad du finder på idag, for ingenting at lave, det tror jeg ikke på. ;)
  God søndag Liselotte. :)

 • Avatar
  Svar
  Anne, Mandagspigen
  7. september 2008 at 09:56

  Sikke en dag Liselotte….og til Marianne..nu har jeg ikke været i Viborg (siden jeg gik på gymnastikhøjskolen) til husflidsmesse…Men der kommer en lignende messe i Roskilde sidst i september og jeg ved at en del af standene er de samme som i Viborg…(og derudover Sy og Rens…med mig som vikar ti hi)

 • Avatar
  Svar
  Marianne
  7. september 2008 at 08:17

  Åhhhhh hvor er jeg misundelig….. og alle de sten, whauuuuu de der armbånd de er altså smukke…. Farverne…. næste gang så drager jeg altså over til hovedøen til de der messer, som ikke afholdes på sjælland…

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  6. september 2008 at 22:31

  Det var en dag med masser af oplevelser og så i skønt selskab, så jeg klager ikke det mindste.

  Omkring perlerne, så anvendes de enklest muligt, for jeg elsker dem for det de er… ingen tilføjelser – bare i ørerne med dem ;-)

  Kagerne… de kom angiveligt fra byens bedste bager, men om det var fra Doktor, det aner jeg altså ikke, Stine. Gode var de ;-)

 • Avatar
  Svar
  Lene LN fra Tyskland
  6. september 2008 at 21:46

  Hej Liselotte,
  hvor er det sjovt at se dig fortælle om Husflidsmessen. Jeg er jo på ferie og er lige nu i Viborg hos min moster og var på Messen i fredags og skal også i morgen. Det var også for mig en fantastisk oplevelse. Hav en god stille søndag. Jeg tror du får godt vejr :-)
  Kærlig hilsen

 • Avatar
  Svar
  Stine
  6. september 2008 at 21:44

  Det lyder skønt – var kagen fra Doktor? Jeg elsker deres jordbær/chokoladetærter. Mums! Og deres müsliboller…

 • Avatar
  Svar
  Sifka
  6. september 2008 at 21:38

  Jeg får helt kvalme af længsel ved synet af alle de skønne perler. Jeg glæder mig til at se dine frembringelser. Og mester jakel, åh altså!

 • Avatar
  Svar
  Lene
  6. september 2008 at 21:11

  Der var noget for alle sanserne og de armbånd er rigtig smukke.

 • Avatar
  Svar
  Pernille
  6. september 2008 at 21:09

  Det lyder som en rigtig spændende dag.
  Jeg synes, at når jeg falder over sådan nogle spændende steder, sker det altid i Jylland. Måske er jeg bare ikke opmærksom nok?
  Så er det dejligt med så detaljeret en beskrivelse, du skriver, så det næsten føles, som var jeg med.
  Tak for det :)

 • Avatar
  Svar
  Bente
  6. september 2008 at 20:45

  Hej Liselotte
  Tak for din beretning fra messen, jeg har ventet hele dagen på at læse hvad du har oplevet, jeg overvejer nemlig at aflægge et besøg i morgen – nu bliver jeg bestemt nødt til at komme afsted.
  God lørdag aften til dig og håber du må få en afslappende søndag.

 • Avatar
  Svar
  Maria Jensen
  6. september 2008 at 20:31

  Kære Liselotte!
  Det er altid skønt og få sanseapparartet fyldt med nye inspirerende indtryk.
  Det ser rigtig hyggeligt og spændende ud!
  Især er jeg dybt imponeret af den skønne dukke!
  Hav en dejlig aften og en god søndag.
  Knus Maria

 • Byd gerne ind