15

Forandringsparat…

I dag er sådan en dag, hvor jeg længes efter Vesterhavet. Jeg ville gerne gå en tur langs stranden. Jeg ville elske at være stensamler for en dag. Trave stranden tynd med øjnene rettet mod bunden af verden.

Jeg ville samle sten, drivtømmer og skaller. Jeg ville få røde kinder og rodet hår og jeg ville elske det. Jeg ville motionere det nye objektiv, som har vist sig at kunne det, jeg så gerne ville kunne. Det kan tage billeder af mit elskede Vesterhav, så jeg næsten føler, at jeg er der.

Når jeg ser billedet ovenfor længes jeg efter at kaste mig ud i bølgerne, men vejret er vist ikke med mig. Der er mange måneder til næste havbad, for jeg er ikke vinterbader. Jeg er kuldskær. Jeg tænder i stedet stearinlys og hygger mig indendøre. Jeg satser på, at jeg kan få skabt varme med kaffe, levende lys og måske lidt hjemmebagt brød, for dagen er helliget ingenting og stribede ben.

Måske skal strikkepindene motioneres lidt, for der er tid og den er min. Jeg er nået til det sted i livet, hvor der ikke længere er børn, som er afhængige af mig og mine idéer i en efterårsferie og hvor jeg dog nyder det. Jeg er her. Altid. Oline har jeg altid tid til, men hun er ikke længere afhængig af mig i praktisk henseende. Hun har brug for nye sider af mig og det nyder jeg.

Jeg elsker, at jeg har tid. Jeg elsker, at jeg ikke længere er hængt op i praktiske gøremål. At jeg har tiden og den er min. At jeg kan bestemme mig for stort set hvad som helst og bare gøre det. At jeg er fri. Det er sådan, jeg har det.

Jeg har genvundet min personlige frihed og den er vigtig for mig. Faktisk er den så vigtig, at jeg kan imponeres over min sans for at tilsidesætte. Det har været nødvendigt i mange år. Jeg har levet det liv, andre kun lever i ganske få år, i en stor del af mit voksenliv. Jeg har været mor til et barn, som havde behov, som kan sidestilles med ganske små børns behov. Jeg skulle være praktisk hele tiden. Være på forkant.

Nu skal jeg ingenting. Næsten. Det kan jeg altså rigtigt godt lide. Jeg har i den grad været forandringsparat.

Du vil sikkert også kunne lide