25

Hold da op…

Man er vel frisk og overskudsagtig sådan en lørdag. Som udgangspunkt. Det kan hurtigt fortage sig. En tur i City Syd og jeg er klar til slå størstedelen af Danmarks nordjyder ihjel. Nå ja, eller noget der ligner, for jeg bliver simpelthen så sur. SUR!

Jeg synes, at vi er uopdragne. Jeg kan konstatere, at det ikke er det mindste underligt, at vores unger ikke er i stand til ret meget andet end at vække irritation over, at de ikke kan finde ud af at rumme andre end sig selv. Det kan deres forældre heller ikke! Overhovedet!

Jeg er blevet mast, trådt over tæerne, skubbet til og kaldt “dumme so”, da jeg øjensynlig kom til at tage et stykke tekstil i hånden, som en anden kvinde også havde haft det i tankerne, men så var det så også lige, at jeg røg helt op i det røde felt og kom til at fortælle hende (som i en kvinde omtrent på min egen alder), at jeg ærlig talt var træt af hendes slags, som tilsyneladende kun havde øje for sig selv og jeg nåede omkring omsorg, respekt, køkultur og evnen til at vente, inden jeg indså, at der bare ikke er noget som helst, som trænger indenbords på en lørdag, hvor der tilsyneladende stadig er udsalg og friske penge på bogen. Så opgav jeg og forlod butikken. Rasende!

Jeg går aldrig på udsalg. Jeg havde glemt hvorfor, men skal love for, at jeg blev mindet om det.

Heldigvis var der ikke kø i afdelingen for hessian, så her kunne jeg i fred og ro proviantere, inden jeg flåede Kenneth ud i bilen og insisterede på, at vi måtte hjem. Hjem og sidde ned et øjeblik med en kop kaffe, bomuldsgarn og en idé, som ser ud til at være helt rigtig…

Der er lang vej endnu, men idéen duer og jeg gider, så mon ikke sofaen skal findes om et øjeblik. Oline er ude af huset. Her er helt stille og vi venter hende først hjem engang i aften, så der er absolut ingen forventninger til os. Det passer mig fint. Så kan blodtrykket lige nå at falde en anelse.

Hyacinterne dufter, kaffen smager pragtfuldt og i stuen er det ved at være tid til stearinlys, bløde puder og en plaid. Jeg gider godt deltage.

Du vil sikkert også kunne lide