6

Foran?

Jeg har sendt Kenneth på handelen. Det var måske en fejl, for jeg har ikke set det mindste til ham endnu, men til gengæld rykker jeg så igennem andre steder, mens jeg venter på de sidste ingredienser til chokolademousse og så den løgkompot, jeg vil skynde mig at lave.

Dækket!

Bordet er rimeligvis klart til at modtage gæster. Der mangler lidt grønt fra haven, men det får vente. Jeg har klaret det meste, så der ikke er noget at være i tvivl om senere. Jeg kan lide, når jeg er på forkant og derfor har mulighed for at nyde gæsterne fra det øjeblik, de træder indenfor.

Jeg har været i “Den Franske Reol”, som vi ind imellem kalder den fyldte reol i køkkenet. Den er proppet med godt fransk keramik og stentøj, som vi elsker. Altsammen hjembragt gennem årene, når vi er kommet forbi noget, som passede os. På toppen af reolen troner “Herretallerkenerne”, som er på størrelse med mindre fade…

Herrefade

Dem ved jeg, at Kenneth garanteret vil vælge at servere nogle af tingene på, så måske jeg får besked om at dække anderledes, men så gør jeg det. Han bestemmer, når hans mad skal serveres, men ellers kan han snuppe et par stykker og anvende som fade. De er klar nu.

I reolen står et bredt udvalg af alskens forskelligt indenfor skåle, tallerkener, fade og krukker. De skal nok komme i brug i løbet af eftermiddagen.

Lager

Jeg kan lide det rustikke udtryk tingene har og så elsker jeg, at vi har så stor glæde af ting, som er hentet hjem over en lang årrække og er forbundet med gode minder.

Nederst på en af hylderne står min stak af yndlingstallerkener. Det er stentøj, når det er bedst. De er omtrent umulige at slå i stykker og så kan jeg lide, at de har så smuk en farve.

Desserttallerkener

De kommer til at rumme desserten i aften. Der skal serveres chokolademousse, brownies, rabarberkompot og frisk frugt, så der skal være lidt plads på tallerkenen. Det er der her.

Glas til mousse og kompot

Jeg har fundet glas frem til mousse og kompot. De kan snildt placeres på tallerkenen sammen med den friske frugt.

Jeg er simpelthen så klar, at det gør mig helt utryg. Mon jeg har glemt noget?

Du vil sikkert også kunne lide