5

Pirogklar om et øjeblik

Der blæser en strid vind udenfor, så selvom solen skinner, er der ikke vejr til udeliv. Til gengæld er min bil synet og jeg er godt på vej til igen at have fire hjul. I morgen venter Told & Skat. Ualmindelig spændende koncept, det her med ikke at vide, hvad afgiften bliver, men jeg regner med, at Kenneth tager den store pung med derned.

En strid vind

Bilen har Aircondition. Jamen tænk engang, jeg aner ingenting ud over det faktum, at den glad og gerne kører. Friskt. Det er nok for mig, men nu lader det altså til, at jeg også kan få en kølig og behagelig sommer, når ellers det hele lykkes. Jeg klager ikke… under forudsætning af, at jeg er kørende igen om et øjeblik.

Oline og jeg mindes Krakow og den polske kålret, som udgjorde vores frokost en dag dernede, mens vi svinger mel og hvidkål, som om vi ved, hvad vi laver. Dejen hæver da…

Pirogdej

Den skal forvandles til Pirogger, når den er færdighævet og Oline igen er ude af badet. Hun er stadig utrolig forkølet, så et varmt bad skulle nok kunne gøre en positiv forskel, inden hun skal ud og forme pirogger til bagning.

Fyldet er en historie for sig, for det er sådan princippet “hylden hen” vi har valgt i dag. Der er lidt af alting i. Masser af stærke, velduftende krydderier, kikærter i massevis, økologisk hakket kalv og så en ordentlig skudefuld snittet hvidkål. Det var der, Krakow kom ind…

Pirogfyld

Om lidt er der snurret tilstrækkeligt på komfuret og så kan alt det sjove begynde. Vi har forberedt så meget, at der bliver hundrede Pirogger. Nå ja, eller næsten.

Du vil sikkert også kunne lide