3

At ranke eller ikke ranke…

Almindelig Skovranke (Vitalba)

Vi har for nogle år siden købt et par skovranker. Almindelig Skovranke eller Vitalba, som den også kaldes, er hårdfør ud over det almindelige og ellers en ualmindelig taknemmelig plante, som gerne lever her og der og allevegne. Altså undtagen dér, hvor vi gerne vil…

Nede omkring komposten er en Skovranke, som er smuk, kæmpestor og sund. Det var den mindste af de to, vi købte. Den sølle. Den vi var overbeviste om ikke blev til noget og derfor omtrent havnede på komposten, men i sidste sekund lige ved siden af i en klat jord.Den vokser sig til stadighed større og større og den er ualmindelig dekorativ nede i den ende af haven, hvor der ellers ikke er meget andet at se på.

Den anden sunde og store Skovranke, blev sat i kanten af skoven ved en stor, dejlig træstamme, så den kunne klatre til tops uden besvær. Gør den det så? Overhovedet ikke! Den ligner noget, der ikke rigtigt ved, hvad det gør her i verden. Den har endnu ikke besluttet, om den føler sig eksistensberettiget og derfor heller ikke besluttet, om den vil gå i gang med at vokse. Om lidt tager jeg beslutningen for den.

Du vil sikkert også kunne lide