50

Hama og en elastik

Sjov med Hama

Jeg har leget med Hamas perler. Bare fordi jeg kunne og fordi jeg i en af Aalborgs hyggeligste og fineste butikker, nemlig Blå Fugl, havde set disse armbånd og tænkt “Det dér, det må man da selv lige kunne skrue sammen“.

Jeg har jo i virkeligheden sådan en svag Hamafobi. Perlepladerne har forårsaget nogen følelsesudbrud herhjemme og jeg skal gerne indrømme, at jeg har gjort mit for, at det her perlehelvede ikke kunne fortsætte, men alligevel måtte jeg lige prøve og støtter dermed den fortsatte produktion af nedsmeltet plastik, bundulykkelige børn og frustrerede forældre. På forhånd undskyld.

Hvordan?Jeg havde selv en formodning om, at folk bare ville antage, at det var en foræring produceret nede på det nærmeste fritidshjem, men jeg bliver konstant spurgt, hvor jeg har købt det. Folk er vilde med det. Jeg siger til dem, at de skal skynde sig ned og købe Hama-perler. Karma, du ved. Nu stjal jeg jo engang en elefantpupil, så mon ikke regnestykket snart går op. Jeg tror det, hvis du lige skynder dig ned efter en pose også.

Du kan se på tegningen, hvordan du gør – og husk, at du skal samle perlerne med elastiktråd, så armbåndet kan komme op over hånden.

Du vil sikkert også kunne lide

50 kommentarer

 • Svar
  Armband av Hama-pärlor
  14. maj 2014 at 19:59

  […] lite dille på hama-pärlor och hittade flera fina armband på nätet (t ex här på Sysler.dk och här hos Slagt en hellig ko). Dom såg så fina ut, så dom ville jag också testa på att […]

 • Avatar
  Svar
  Lea
  12. december 2011 at 09:43

  Jeg sidder her med mine piger og skal til at pusle julegaver sammen. Men det elastik jeg har købt til nogle fine perler, er for tykt. Selvom jeg blev lovet noget andet i butikken. Så irriterende…. Vil høre dig hvor du har købt den tynde elastik du har brugt til det vidunderlige armbånd?

 • Svar
  Smykker med hama perler | Hama Perler
  31. januar 2010 at 17:03

  […] af de armbånd kan du se her: armbånd af hama perler, og du kan endda se hvordan det […]

 • Svar
  Armbånd i Hama Perler | Hama Perler
  21. december 2009 at 09:31

  nFaPxI , [url=http://wgqoeazdakrk.com/]wgqoeazdakrk[/url], [link=http://piexkbkgdlar.com/]piexkbkgdlar[/link], http://msqrdgcqhhlx.com/

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  22. oktober 2009 at 17:39

  Sådan Louise! :-)

 • Avatar
  Svar
  Louise
  22. oktober 2009 at 16:47

  Dagens håndarbejdstimer var også incl. armbåndet.
  Vi er ved at forsøge os med at lave et i grønlandsperler :)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  22. oktober 2009 at 08:06

  Hama here we come…maxiperler… hmmm…

 • Avatar
  Svar
  Sifka
  21. oktober 2009 at 23:36

  Jamen, jeg vil bare lige fortælle, at det der armbåndsnoget også er rigtig, rigtig flot i maxiperlerne. Bare lige, ing’.

 • Avatar
  Svar
  Britta
  21. oktober 2009 at 23:21

  Min 4 årige (dreng) elsker at lege med perler og vi har arvet alle min nieces (hold op hvor fik vi mange tændstikæsker med perler på da hun var barn ;-)). Pt har vi tre kagedåser + det løse.
  Jeg har også lavet øreringe i stil med Hannes – http://strikogstorm.blogspot.c.....ammen.html
  og har planer om flere forskellige ting. Og det armbånd er lige røget med på listen ;-)

 • Avatar
  Svar
  djohanne
  21. oktober 2009 at 21:16

  Jeg er med i ligaen af perleplade-hadende pædagoger.
  Alligevel faldt jeg i gryden for nogle uger siden:)
  Ideerne til nytænkning i materialet ligger og ulmer.
  http://hanneogluka.blogspot.co.....chive.html

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  21. oktober 2009 at 20:38

  Anne f, jeg synes også, at perlepladegrafittien er vildt sjov og fantastisk. Godt tænkt, ikke? :-)

 • Avatar
  Svar
  Anne f
  21. oktober 2009 at 20:23

  Jeg har drengebørn og har da heldigvis, været forskånet for det meste af den slags. Dog har der været nogle perlekæder ind over, de var helt ok. Perlepigerne i København er helt skrappe til perlepladegraffitti, de laver nogle flotte ting.

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  21. oktober 2009 at 20:17

  He he he… Hama får en revivaL. Jeg er sikker ;-)

 • Avatar
  Svar
  Hanne
  21. oktober 2009 at 19:28

  Og jeg så forleden perleplader klistret på plastik-hårbøjler. Til 350 kr. !! Da tænkte jeg som du: Det kan man da vist også gør selv – men HAMA-traumerne har endnu afholdt mig fra at prøve :-)
  God fornøjelse med armbåndene.

 • Avatar
  Svar
  Kathrine
  21. oktober 2009 at 18:13

  Jo, de armbånd er super sjove og hyggelige at nørkle med. Jeg ved ikke om du har brugt de store Hama perler? Jeg fandt nogle små og fine nogle i Panduro. Dem er jeg vild med! Jeg vil prøve et bredere et næste gang, Liselotte.

 • Avatar
  Svar
  Alice M
  21. oktober 2009 at 17:49

  Åh Åh Åh – da jeg var barn lavede vi nisser efter samme princip: 1 hvid perle i enden så to – tre – fire og fem (på et tidspunkt skulle der så en mund ind) – så havde man skægget – så skiftede man til “hudfarvet” og lavede ansigtet med øjne og sluttede så af med at gå ud i en spids igen i rød – nissehuen ;)

 • Avatar
  Svar
  Kirstenk
  21. oktober 2009 at 16:59

  Grr…HadeHama siger vi her… men de jo lidt kult så hvorfor ikke?

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  21. oktober 2009 at 15:11

  Vi starter en Hama Revival, gør vi! :-)

 • Avatar
  Svar
  sofie
  21. oktober 2009 at 14:56

  Uf.. Har lige læst kommentarene igennem, og kommer pludselig i tanke om min egen erfaring med disse perler.. En klassisker – nemlig et styks perle op i undertegnedes næse, og en tur på hospitalet:)

  Jeg ryster helt ved tanken – dog mest af grin!

  Men synes nu alligevel at armbåndet ser rigtig godt ud!

 • Avatar
  Svar
  Louise
  21. oktober 2009 at 14:16

  Undskyld…
  Der skulle stå: mikrostørrelse

 • Avatar
  Svar
  Louise
  21. oktober 2009 at 14:16

  Ha ha, hvor sjovt.
  Jeg er netop vendt hjem fra Rhodos, hvor jeg så idéen i et Femina.
  Godt nok som ringe (mokristørrelse).
  Tak for instruktionen, jeg beundrer din grundighed.
  Vh Louise

 • Avatar
  Svar
  Lotte
  21. oktober 2009 at 13:42

  Hør nu. DET her holder:

  http://lh5.ggpht.com/_dlLku-v6.....CN0680.JPG

 • Avatar
  Svar
  Lotte
  21. oktober 2009 at 13:39

  For fanden…… :-D
  Hvad bliver det næste?
  Perleplader?
  Kan allerede se mit strygjern græde…

  Har strøget 1000 af dem. MINDST !

 • Avatar
  Svar
  angelika
  21. oktober 2009 at 13:34

  HAMA-perler *suk* – det er lige foer jeg laenges tilbage til de tider hvor jeg blev bombarderet med de smaa kunstvaerker. Alt har sin tid, og det var bestemt ikke vaerre at faa de mange bordskaanere, end at faa 11 meter vasketoejssnor i fingerstrik ;-)) Og jeg elskede at sortere perlerne efter farver – ren meditation ;-)

 • Avatar
  Svar
  Anne
  21. oktober 2009 at 12:46

  nå, læser lige tilbage i kommentarene…svaret giver vist sig selv :-)
  god fornøjelse til jer der rammer dit spisebord :-)

 • Avatar
  Svar
  Anne
  21. oktober 2009 at 12:45

  Jeg kan se af min kommentar fra “dengang” og dit svar “dengang” var at du ikke var interesseret i mine (læs: Ditte og Jeppes) Hama-perler…vil bare lige høre om du har skiftet mening *lol* hvis, tjaaa så er jeg måske forhandlingsvillig :D

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  21. oktober 2009 at 12:33

  :-)

 • Avatar
  Svar
  et cetera
  21. oktober 2009 at 12:09

  Dejligt – glæder mig allerede :-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  21. oktober 2009 at 11:41

  Vi finder da bare en anden dag – ingen ko på den is :-)

 • Avatar
  Svar
  et cetera
  21. oktober 2009 at 11:31

  Uuuh, det kunne være skønt – men jeg er bil-løs idag :-(
  – ellers så sad jeg der som en sveske!

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  21. oktober 2009 at 11:13

  Omkring det at samle armbåndet, så gør man akkurat som man hele tiden har gjort, når man synes det er langt nok. Man samler det bare ved at væve enderne sammen, som på tegningen ovenfor :-)

  Jeg hader perlerne, fordi de har afstedkommet så mange ulykkelige børn og voksne herhjemme. Smeltede, væltede og itu har de kostet en tåre eller to, kan jeg huske ;-)

  et cetera, skulle du opdage, at du mangler perler, har jeg en hel spandfuld OG elastik, så der er plads ved mit spisebord hvis… :-)

 • Avatar
  Svar
  Tora
  21. oktober 2009 at 11:07

  Nydelig! Sånn vil jeg og ha!

  Ellers er det mye fint man kan sette barna til å lage med disse perlene, se feks her. Jeg gleder meg til å henge dem opp igjen til vinteren. Så jeg hater dem ikke. Men så er mine barn fremdeles ganske små, så det kommer kanskje med tiden?

 • Avatar
  Svar
  Britta
  21. oktober 2009 at 11:05

  ;-) Ja, jeg husker tydeligt, da min datter for mange år siden lavede perleplader af disse perler… og i den skønneste model… og pludselig… swip… et lille skup… så var det hele ødelagt. Mon vi/jeg “hadede” dem… hm! Men skønne ser de ud i dit armbånd, Liselotte! ;-)

 • Avatar
  Svar
  et cetera
  21. oktober 2009 at 10:59

  Jeg kan godt huske dem fra “Blå Fugl” – og det dér er et Bullseye, Liselotte! Jeg styrter på loftet og ser om en dåse skulle have overlevet – en lillebitte plade på en creol eller to – ville måske heller ikke være af vejen … :-)

 • Avatar
  Svar
  Iben
  21. oktober 2009 at 10:58

  Men undskyld at jeg spørger dumt :-) – hvordan får du enderne “bundet” sammen?

 • Avatar
  Svar
  yt
  21. oktober 2009 at 10:52

  Hvor er det fin og glad ;)
  Får helt lyst til at lege med perler.

  Yt

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  21. oktober 2009 at 10:50

  Julia, du må i gang med perlerne – det er nemlig sjovt og en elefantpupil ER en elefantpupil, men prøv at læse det gamle indlæg – så forstår du meget bedre :-)

  Bodil, jeg er også Hamatraumatiseret, men ikke mere end jeg lader dem genopstå for en tid ;-)

  Kirsten, hep! :-)

 • Avatar
  Svar
  Kirsten
  21. oktober 2009 at 10:34

  Hold nu k***, hvor har jeg lavet mange af dem der for år tilbage da jeg arbejdede i “fritter”…………

  Havde helt glemt dem – men de kan nu sagtens få en revival herhjemme :-)

 • Avatar
  Svar
  Bodil
  21. oktober 2009 at 10:33

  Tak for tippet – det vil lige være noget for min datter på 11. Da hun gik i børnehave levede vi i noget af et perlepladehelvede – de lavede stort set ikke andet i dén børnehave end at tegne og lave perleplader – men da det efterhånden er længe siden, kan vi måske lade Hama-perlerne genopstå..

 • Avatar
  Svar
  Julia
  21. oktober 2009 at 10:30

  ej, hvor er det flot! Sådan et må jeg også bygge! Tak! og ja – masser af god karma din vej. Hvad er en elefantpupil forresten?

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  21. oktober 2009 at 10:17

  Ha ha ha… jeg HADER også Hamaperler, men altså… det her er sjovt netop fordi det er Hamaperler ;-)

  Instruktion er kommet med i indlægget nu :-)

 • Avatar
  Svar
  Birgitte
  21. oktober 2009 at 10:17

  Ih, nu får jeg også lyst til at lege med perler. Og tak for genopfriskningen af mødet med HAMA på Mors – det var lige så sjovt at læse det anden gang :D

 • Avatar
  Svar
  Tante T
  21. oktober 2009 at 10:16

  Min fobi for perleplader er kommet efter 10 år i en børnehave, samtidig med at jeg selv havde 3 x duracel når jeg kom hjem.

  Det var HAMA 24/7 !

 • Avatar
  Svar
  Tante T
  21. oktober 2009 at 10:13

  Nu er jeg ikke så meget for hverken HAMA eller havenisser, men fristes alligevel til at skrive:

  å det sker så bar ik´ det her…

  ;-)

 • Avatar
  Svar
  Tina - omme i London
  21. oktober 2009 at 10:11

  LOL – jeg ELSKER Hama perler, men ligefrem at gaa med dem, der saetter jeg graensen. :) I oevrigt saa synes jeg de hiver i de smaa haar paa armene. Bordskaanere er de til gengaeld gode til, hvis ellers man kan faa skidtet til at haenge sammen…

 • Avatar
  Svar
  Lilli
  21. oktober 2009 at 10:09

  Hvor er de skønne, har godt set dem inde i Blå Fugl. Hvordan har du gjort, tænker, at det måske kunne været et projekt for min 7-årige datter.

 • Avatar
  Svar
  Kat
  21. oktober 2009 at 10:06

  SÅ fint! Jeg har også gået og sukket efter sådan et armbånd lige siden jeg så det i Forvandlingskuglen (også en superhyggelig butik) her på Amager. Tak for inspirationen til at komme i gang med projekt gør-det-selv! :)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  21. oktober 2009 at 10:04

  Jeg lavede også den smalle udgave, som du har lavet Kathrine. Så kan der skiftes lidt, men jeg foretrækker faktisk det brede – og så er de sjove at lave, ikke? :-)

  Trine, jeg hyggede mig, selvom jeg blev hånet rigeligt imens ;-)

 • Avatar
  Svar
  Trine
  21. oktober 2009 at 10:01

  Superfint. Mine unger og jeg har lavet nogle efter samme princip i grønlænderperler… Go’ dag

 • Avatar
  Svar
  Kathrine
  21. oktober 2009 at 09:59

  Hej Liselotte!

  Sådan et armbånd lavede jeg også i sidste uge – prøv og se her http://kathrineiversen.blogspo.....mband.html

 • Byd gerne ind