6

Hyggeligt

Haveudsigten i oktober

Jeg sidder i køkkenet ved spisebordet. Jeg endte heroppe i weekenden og jeg er ikke “flyttet ned til mig selv” endnu, fordi det i grunden giver en meget anderledes og hyggelig dynamik i huset, når jeg befinder mig i hjertet af det. Her kommer alle forbi og sætter sig et øjeblik, for at dele ord eller bare kigge med.

Det er anderledes at sidde her. Nede på “mit værelse” er der nærmeste sådan et usynligt skilt med “Optaget”, så ingen afbryder eller forventer, at jeg har tid til at deltage lige nu og her. Det gør de til gengæld, når jeg sidder her. Midt i det hele. Jeg har tiden til at sidde midt i det hele for øjeblikket, hvor hjemmearbejdsdelen er lukket ned til fordel for helbredelse. I stedet læser jeg eller hygger med at lytte til radio, mens jeg sysler med et eller andet, som er kompatibelt med den dagsaktuelle albuestatus. Jeg hygger mig med at gøre det lige her, midt i det hele.

Udsigten er også lidt anderledes. Vinklen er i hvert fald og den afslører, at bladene hastigt forsvinder fra havens træer. Nu kan jeg igen se naboens vimpel, som har været forsvundet hele sommeren. Gensynet er hyggeligt.

Du vil sikkert også kunne lide