9

Flere smørebrædder

Nede for enden af Danmarksgade, lige i svinget, hvor den bliver til Løkkegade, ligger en butik, som handler med godt brugt – ja, du må læse det, som du vil – af enhver art og udenfor på gaden er der også sørget for blikfang. I går var det rødt og orange, som skulle lokke os, kunderne, i fordærv. En stak gamle, farverige Margretheskåle stod i lag på en slidt taburet på den ene side af kældernedgangen.

I kassen ovenfor stod en samling vaser, som alle var til fals for 25 kroner. Den enes skrald, den andens skat, men det var Margretheskålene, der fangede øjet på sådan en grå efterårsdag i oktober.

Rød Retro

Jeg synes Margretheskålene er fine, men de fik mig nu ikke lokket indenfor…

På den anden side af kældertrappen stod til gengæld en kurv, som fangede min interesse, for i den lå jo flere af barndommens smørebrædder. I rød melamin lå de i stakkevis sammen med tallerkener, krus og noget, jeg tror var en termokande.

Rød Retro

Jeg var fristet. Jo, det var jeg, men med en samling, som allerede nu inkluderer både barndommens lyseblå og nyindkøbte lilla i stakkevis, kan der vist ikke være basis for flere, selvom farven er vidunderlig og ville lyse dejligt op til en vinterbrunch med masser af stearinlys og sneen dalende ned udenfor vinduet. Uhm… men du kan da nå det endnu. Det er lige inde på hjørnet og du kan ikke undgå at få øje på dem.

Du vil sikkert også kunne lide