16

Jeg er på svampe

Lyset sniger sig ind

Lyset sniger sig ind i køkkenet, men det skal der bestemt ikke klages over. Faktisk ser det omtrent ud til at kunne forveksles med en svag solskinsdag, det derude. Forfaldet er tydeligt, når lyset rammer de triste rester af sommerens smukke buske, blomster og træer, men lige udenfor vinduet flakser mejser, mens de diskuterer pladsen ved mit fodersted. Det er dejligt og hyggeligt at sidde indenfor og iagttage.

Jeg sidder og hygger mig med noget af det, jeg holder allermest af. Hækling med fantasien i baglommen. Min påstand er jo, at det lader sig gøre at hækle hvad som helst. Alt kan hækles. I dag udfordrer jeg ikke min egen påstand, men bevæger mig indenfor en genre, som er let tilgængelig…

Svampe

Svampene er fri fantasi og jeg hygger mig gevaldigt med dem. De får søskende lige om lidt, er jeg sikker på, for der er plads til mange flere i vinduerne… eller… måske skal der hækles farverige snefnug i lange baner, for der er en idé, som må afprøves.

Svampe

En kasse stoppet med farverigt bomuldsgarn, en hæklenål, radio og kaffen indenfor rækkevidde og jeg skal ikke bede om mere på sådan en sidste lørdag i november. Måske den for alvor vil prøve at indhente lidt af de soltimer, vi ikke har fået. Jeg holder vagt ved vinduet.

Du vil sikkert også kunne lide