14

Thaiboxen i en snæver vending

Det har aldrig været fordi jeg har tilbragt usundt mange timer inde i Aalborg midtby, men i de sidste mange år er det virkelig ikke blevet til mange.

Når man i embeds medfør kommer i små og store byer i hele den nordlige del af Jylland, har lejlighed til lange pauser i mange af dem og er en nysgerrig natur, får man hurtigt dækket behovet for butikskigning, pølsevognsspisning og deslige og så ér der jo ting at lære om eget hood, hvis jeg ellers lige sørger for at komme ind i kampen. F.eks. om byens bedste frokost…

Her kommer en anbefaling nede fra Danmarksgade. Du véd, lige der, hvor KFUM ligger. Ved siden af Louisegades menneskefjendske betontorv og med nakken omtrent nede ad Rantzausgade. Der ligger den gamle pølsevogn, som ikke længere langer nissearme, men i stedet pusher den bedste, grønne curry, du kan forestille dig. Man bliver nærmest i stand til at dræbe for mere. Jeg si’r det bare.

Thaiboxen

Jo, der er altså virkelig noget ved at smutte hen forbi Thaiboxen og hente frokosten. Ikke hver dag, men ind imellem får vi frygteligt ondt af os selv og så er det luksus at forkæle med sådan en omgang af den glohede thailandske mad, der langes over disken nede på hjørnet.

PS – i dag var pølsevognen flankeret af überfed Volvo Duet, som jeg ville give begge mine tennisalbuer for at eje. Jamen… *suk*, hvor er den altså bare så totalt fed, at jeg næsten kaster op på gulvet af misundelse.

Du vil sikkert også kunne lide