35

Amanda

Det er ikke fordi jeg har kedet mig, at denne trøje har været lidt længe undervejs. Det er vist mere fordi tiden ikke har været til at strikke, for det har været et underholdende stykke strik, denne Amanda, som blev færdig for en god uge siden, men først monteret på vej ned gennem Jylland i fredags, da vi stak af mod det Sydfynske Øhav.

Den har som sagt været sjov at strikke, men monteringsarbejdet er dog alligevel noget, jeg ikke er forelsket i og gerne minimerer meget, meget mere, end Lene Holme Samsøe gør i sine opskrifter. Hvis jeg havde gidet, kunne monteringen snildt være reduceret til en brøkdel, for der er i virkeligheden ingen grund til at strikke et rygstykke og to forstykker, som efterfølgende skal syes sammen. Hvorfor ikke strikke det hele ud i ét og siden dele arbejdet for at montere ærmerne? Jeg forstår ingenting, men jeg kan love dig, at der har været gang i en knappenål eller ti undervejs og skulle jeg fristes til en gentagelse, skal delene naturligvis samles og strikkes i samme omgang, så man slipper for sømme og montering, som slet ikke er nødvendig.

Jeg er en smule skuffet over halsudskæringen, som er lige til den løse side. Færre masker ville have efterladt en kant, som havde ligget pænt til halsen også når trøjen står åben, men det ved jeg jo så, at jeg kan pille op og lave om, engang når æbler er blå og tid noget, jeg har oceaner af. Som om…

Det kunne alt sammen lyde lidt trist, men virkeligheden er, at den hænger på mig og jeg er vild med den. Også med alle de ting, jeg synes, kunne laves anderledes. Den er faktisk en rigtig, vaskeægte hyggetrøje, som fungerer rigtig godt i de to tråde uld, jeg har valgt at strikke den i. Den er let, luftig og alligevel lun.

Fakta:

DesignAmanda fra Mere feminin strik af Lene Holme Samsøe.

Garn:  To tråde Blackhill Højlandsgarn i farven Rullesten fra Garnudsalg.dk.

Pind:  4½ og 5 – naturligvis mine elskede KnitPro hurtigstrikkere i metal.

Garnforbrug: Til størrelse L ialt 499 gram inklusive knapper og uvasket.

Ny teknik: Ingen.

Vil du se flere billeder af Amanda, kan du se den her på ravelry.

Du vil sikkert også kunne lide