15

Haveforberedelser

Man er jo simpelthen ikke for alvor jydeaspirant, før man kører med trailer. Det har jeg gennem efterhånden mange år forsøgt at forklare Kenneth. Han nægtede. Kategorisk. Så fik han en trailer forærende. Siden har han elsket den og sådan står fordomme ind imellem i vejen for praktikken, men nu kan det nok være, at han kan få skidtet spændt for, når lejlighed byder sig.

Det gjorde den tidligere i dag, da vi enedes om, at nok regnede det, men planter skulle der jo til den terrasse, så hvorfor ikke komme af sted ud i verden og få gjort alvor af det. Uden plan bliver den slags indkøb nemt uoverskuelige, men vi er sådan indrettet, at kommer tid, kommer råd. Således også i dag, hvor vi endte med at få fyldt traileren i løbet af et par timer…

Vi har ikke nogen lille terrasse. Vi har omtrent en toværelses lejlighed, der skal plantes til med sommerblomster og hvert eneste år taler vi om, at vi burde investere i flerårige planter i hvert fald til en del af krukkerne. Ind imellem lykkes det, men så kommer der en fimbulvinter forbi og alt det, vi troede holdt ud og hang i, kapitulerer og overgiver sig til Kong Vinter.

I år er det forfra med undtagelse af baljen med lavendler. Den holder endnu. Resten står til en udskiftning.

Vi fyldte en trailer og alligevel fylder det absolut ingenting, når det bliver sat på terrassen. Godt skidtet har det med at vokse, når man giver det lidt kærlighed, for lige nu ser det ikke ud til at række til mere end et enkelt hjørne.

Der tegner sig et mønster, synes jeg. Et lyserødt ét. Det skal nok blive fantastisk og for øvrigt fandt jeg Dahlia (Georginer) til halv pris. Jeg tror nok lige, at jeg fik købt en knold eller ti. Nu er der til staudebedet også. Der var smukke, fine og forskellige Dahlia både hvad angår farver og faconer. Jeg er godt med igen, efter hele lageret opgav ævred sidste år og heldigvis kan jeg se, at mine Katost dukker frem af jorden også, så det skal nok ende lykkeligt, det hele.

Jeg købte to roser. De dufter HELT VIDUNDERLIGT! Akkurat, som jeg synes, roser skal dufte. Blidt og forførende. Ingen navne har de, for den slags ulejliger man sig ikke med at montere, hvor jeg fandt dem.

De skal i store lerkrukker og så skal de stå på terrassen denne sommer. Deres duft skal blande sig med duften af min jasmin og de fine lavendler, som også sender minder om sommervarme dage i Provence vores vej, når aftenen indfinder sig og vi får tiden til bare at sidde og nyde. Længe. Åh, som det bliver godt. Lige straks, håber jeg.

Du vil sikkert også kunne lide