18

Forelskelser

Jeg har altid været glad for tasker. Underlig ting at gide, men sådan er det bare. Jeg har ikke én. Jeg har mange. De ligger sirligt parkeret i dustbags og venter på, at jeg genopdager en gammel og måske lidt rusten kærlighed, for det er jo sådan, at man hurtigt får en yndling eller to. I hvert fald når man er mig. Så lever resten en lidt trist tilværelse inde på hylden og bliver kun luftet ved tilfældige og spredte lejligheder.

Der er yndlinge. Der er oven i købet en tydelig præference i retning af ét mærke. Sådan har det altid været. I mere end tyve år har det været én producent, jeg er vendt tilbage til om og om igen. Taskerne passer mig. De passer til min personlighed. Ikke for pæne. Lidt uslebne, grafisk enkle og lavet i utroligt lækre materialer. Der ligger flere på hylden. Modellerne er aldrig nogensinde blevet umoderne, for det er klassiske, enkle modeller med fede detaljer i et design, som ikke er mere fjollet, end det holder. Jeg elsker Mandarina Duck.

Engang lå deres udsalg inde i Ny Østergade i København. Kenneth arbejdede lige overfor og jeg lige om hjørnet. Der er holdt lange, sukkende pauser ovre foran deres vinduer mere end én gang, fordi jeg forelskede mig. Ind imellem resulterede det også i endnu en investering. Endnu en model, jeg ikke kunne leve uden.

Og så gik der alligevel år, inden jeg fik mig en ny. Mange år.

For et par år siden tog vi Oline med til Berlin. Dernede fandt jeg en taske, jeg ikke kunne leve uden. Det passer. Jeg kan ikke, men jeg manglede lige en lillebror. Du véd, sådan én, som ingenting fylder, men rummer det mest nødvendige.

Mandarina Duck holder udsalg. *Suk*, hvor kan man være heldig nogen gange. Udsalg! Halv pris på mine forelskelser. Det er noget ved.

Jeg var lang tid om at bestemme hvilken én, det skulle være. Rigtig lang tid. Så begyndte jeg at spørge Kenneth. Han pegede. Så sagde jeg, at jeg ikke var helt sikker. “Mon ikke den anden kunne være mere fantastisk?”, spurgte jeg så. Så bliver han træt. Det dur, for så siger han altid: “Jamen, så tag dog begge to!”, så det gjorde jeg.

De er her i slutningen af næste uge, hvis jeg er heldig. Jeg kan da slet ikke vente.

Du vil sikkert også kunne lide