18

Naturbruget Vasen

Vi kørte nordpå i går. Vi ville have frokost i det grønne og vi drømte om hindbær og friske ærter, så efter et par langsomme timer på landevejen med mange og gode pitstop, endte vi på dette smukke sted…

Naturbruget Vasen byder på alverdens friske frugter, sprødt grønt og en udsigt, der kan tage pusten fra de fleste. Ydermere holde de til på en ualmindelig smuk gård midt i skøn natur og med tilbud om kaffe og tærte, når man er blevet træt af at plukke. Hvis man altså gider, for der er også mulighed for at træde indenfor i laden, hvor en smuk og velassorteret butik byder på alt det, man måske ikke selv orker gå efter.

Grøntsagerne er friske og nyhøstede ligesom bærrene frister med både duft og smag, men hindbærrene var solgt og ville man, måtte man selv plukke. “Der er nok nærmest ikke flere i dag, men I må gerne gå op og prøve“, sagde hun så og vi gad altså godt, for solen skinnede, verden duftede af sommer og vi var svært tilpasse efter en god frokost. En frisk gåtur op til hindbærrene ville gøre godt.

Så parkerede vi den foreløbige samling fristelser, fik udleveret et par bakker og fulgte hindbærskiltene i retning nordpå, hvor bærrene ventede.

Det er ikke et lille område, man går ud i. Afgrøder så langt øjet rakte. Snorlige rækker af kornblomst, jordbær og kartofler. Bugnende ribs- og solbærbuske tog pusten fra et par ældre damer, vi passerede og solen skinnede skønt, fuglene sang og forude ventede et større arbejde. Vi vidste det bare ikke. Vi nød turen og udsigten til kornmarkerne.

Der VAR langt op til hindbærrene og der VAR ikke mange af dem, da vi endelig nåede frem, men stædighedbelønnes nogen gange, så vi tog tålmodigheden i brug og gik i gang fra en ende af. Halvvejs gennem rækken var vi enige om, at det sikkert kun endte med en enkelt bakke, men da vi nåede enden, var der faktisk blevet til to, store bakker af de dejligste hindbær.

Da vi havde samlet et par bakker, gik turen tilbage gennem det varme landskab. Vi trak i skygge så snart det var en mulighed. Vejrskiftet var bestemt ikke nået til Vasen. Sommeren bød sig til og vi drak af den, mens vi glædede os til det vand, der lå nede i bilen og ventede på os.

Havde vi haft tiden, kunne man i caféen eller alternativt udenfor med fabelagtig udsigt, nyde en kop kaffe og et stykke af den hjemmebagte frugttærte…

Det gjorde vi ikke. Vi skyndte os indenfor, fandt de sidste fristelser og supplerede kurven med Blåbærsylt til små, tykke pandekager og lidt flere af de fantastiske grøntsager, inden vi skyndte os tilbage til bilen, hvor vandet var det første, vi kastede os over.

Hold nu op, som det havde været varmt at være oppe i hindbærrækkerne og i går aftes kunne man nu sagtens se på vores kinder, at vi havde været deroppe. Vi havde ikke æblekinder. Vi havde hindbærkinder.

Jeg kan varmt anbefale en langsom tur til Vasen. Ikke for bær og grøntsager, selvom det hele var ualmindelig lækkert, men fordi sådan en langsom tur er balsam for sjælen. At tage sig god tid, dét elsker jeg.

Du vil sikkert også kunne lide