18

Onsdag med vask på…

Det er onsdag og solen skinner allerede fra en omtrent skyfri himmel. Det er ikke fordi der er varmt derude, men smukt er der. Det kan jeg her fra min plads ved skrivebordet. Det er nu ikke fordi jeg sidder meget her. Jeg vasker, støvsuger og regerer. Behovet for styr på den kontrollerbare del af min verden bliver påtrængende, når jeg mister roret andre steder. Sådan må det nok være.

Ind imellem bliver der nu alligevel tid til at sidde et øjeblik, drikke en kop kaffe og nyde, at onsdag er min dag. I dag er den virkelig min dag. Det er en aktiv beslutning, for jeg trænger.

Dagen skal helliges “styr på” ligeligt fordelt med tid til at hygge, strikke og drikke den gode te, mens jeg følger redningsaktionen i Chile. Tænk, jeg kan næsten ikke komme i tanke om noget værre end at være én af de arbejdere. De har været gennem noget at det frygteligste, jeg kan forestille mig. Klaustrofobi og elevatorskræk ville have gjort mig til et temmelig vanskeligt håndterbart medlem af den gruppe. Hvor jeg dog glæder mig på deres og deres familiers vegne. Snart er de forhåbentlig genforenet på overfladen, hvor vi mennesker trives bedst.

Når det er sagt, så findes der jo millioner af mennesker over hele verden, som hver eneste dag lider og må leve med ting, som er akkurat lige så svære at håndtere, som det her. Dem ser vi bare ikke og derfor er de ikke nærværende på samme måde, som en flok minearbejdere, som har tiltrukket verdenpressens bevågenhed. Det faktum skal nu ikke forhindre, at jeg glædes på deres vegne. Det er nærmest mirakuløst, når den slags lykkes.

På terrassen har jeg groet oliven. Det er også en slags mirakel, synes jeg.

Du vil sikkert også kunne lide