44

{Nice One} – min nye bedste ven

Ponchoen blev færdig i går. Der var kun få trådender at hæfte og så røg den – mens jeg holdt vejret – ud i vaskemaskinen til en blid, bølgende uldvask. Efter en halv times tid var den klar til en tørring. Den blev placeret på gulvet i soveværelset, hvor der var plads til at lade den fylde, som den skal.

Den er strikket i det blødeste, lækre uld med cashmere, så der var virkelig noget at glæde sig til, mens jeg ventede på, at den skulle tørre. Min eneste bekymring var, at garnet er mere end blødt og derfor ikke formfast, men med en forførende blødhed var jeg parat til at tilgive det meste. Heldigvis faldt ponchoen smukt og passende, mens varmen med det samme bredte sig over skuldre og ryg.

Jeg har endnu en gang strikket en kort model. Jeg vil gerne kunne anvende ponchoen indenfor og vil derfor have brug for at have armene fri. Længden er blevet helt perfekt. Jeg kan snildt arbejde med den om skuldrene.

Fakta:

Design: {Nice One} af Liselotte Weller. Poncho strikket efter egen intuition med små, nemme snoninger fordelt med kærlighed.

GarnCashmere Tweed 6/2 fra Garnudsalg.dk i farven Lys Grå samt en smule Cashmere 28/4 i farven Rullesten.

Pinde: 5 – KnitPro hurtigstrikkere i metal.

Garnforbrug: i alt 257 gram.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Jeg har strikket per intuition, så det er altid spændende at se, om fornemmelser er tilstrækkelige til at få gode resultater. Her var det. Ponchoen smyger sig i passende og med en rar tyngde om skuldre og ryg.

Jeg havde mange overvejelser omkring at strikke ponchoen længere, men jeg stoppede altså, da den havde en arbejdsvenlig længde og det har jeg ikke fortrudt. Jeg kan lide, at jeg kan anvende den i stedet for en cardigan. Den er fantastisk blød og varm på en meget forførende måde. Jeg tror snart, at jeg må strikke en cardigan i cashmere. Hvem fortjener ikke sådan én?

Anvisninger på at lave en lignende poncho kan du finde ude på ravelry. God fornøjelse :-)

Du vil sikkert også kunne lide