26

Designer Outlet Berlin

Vi tog ud forbi Designer Outlet Berlin på vej nordpå. Det var nu nærmest stik vest og ikke nord, men en lille afstikker er tilladt, når man selv er kørende og har tiden for sig. Kenneth og Oline havde, allerede inden vi ankom, udset sig nogle butikker, de måtte forbi. Jeg havde ikke. Jeg tror simpelthen, at min shoppe-mojo er blevet væk, men jeg mangler ikke, så det går vist så rigeligt alligevel.

Designer Outlet Berlin ligger ude midt i ingenting og fladt landskab. Det føles nærmest som at gå rundt i en underlig blanding af Disneyland og en pastelfarvet landsby bygget i lego af en otteårig, lyserød pige. Meget, meget mærkeligt.

Vejret var spøjst og det bidrog i høj grad til den lidt mærkelige oplevelse. Et tyndt skylag gav solens stråler begrænset magt og virkningen var en underlig eventyrlig stemning.

Stedet er enormt. Jeg ved ikke, hvad jeg havde forestillet mig, men ikke gade efter gade med butikker skulder ved skulder og i nærmest endeløse rækker. Jeg havde heller ikke haft fantasi til at forestille mig den fornemmelse af at gå rundt på Bakken, der ramte mig efter ganske få meter. Det var virkelig en spøjs oplevelse og det optog mig vist mere, end det at få handlet igennem. Det havde jeg til gengæld et selskab, der kunne finde ud af. Efterhånden som vi bevægede og længere og længere ind i Outlet-landsbyen, voksede antallet af poser i armene på mine medrejsende.

Der blev købt nye forsyninger af sko, jeans, t-shirts, sweatre, jakker og meget mere, som jeg opgav at følge med i, men de gik ikke tomhændede der fra. Måske var mine tomme hænder et udslag af, at jeg er meget lidt pæn og pænt er deres tøj til kvinder. Nydeligt faktisk. Bare ikke rigtigt mig, men der er nok at komme efter og store besparelser på det hele.

Jeg kan til gengæld fortælle, at deres toiletter er mere end nydelige, rene med tysk på og med rigelig plads til alle. Håndsæben dufter af mirabelle og deres papirhåndklæder er luksuriøst bløde.

Når man venter ude på gangen, fordi resten af ens rejseselskab er lidt langsommere og man skal vogte alle deres millionmilliarder poser med nyindkøb, kan man stille stå og beundre kortet over Europa, hvor alle Designer Outlet er plottet på. De røde er Outlet, som er i støbeskeen. Et skal ligge i nærheden af Hamborg. På vej mod Danmark passerede vi det. Det bliver også omfangsrigt, kan vi røbe.

Det er rigtigt, at jeg gik tomhændet fra Designer Outlet Berlin, men det betyder ikke andet, end jeg er blevet en slapsvans. Der er så rigeligt at købe. Du kan jo selv tage et kig på deres oversigtskort, hvis du alligevel skal ned i nærheden og pludselig har fået trang til at handle i noget, der ligner Disneyland.

Du vil sikkert også kunne lide