20

Søndag med en imponerende samling lopper

Det er søndag og Kenneth har fået nyt køretøj, så klokken var ikke mange, før han spurgte, om vi ikke skulle på tur i dag. Egentlig syntes jeg ikke, at vi skulle, men jeg kunne slet ikke sige nej, for jeg kunne se, at han rigtig gerne ville ud og demonstrere komforten, vi skal nyde hele vejen til Bagnols-en-Foret om ganske kort tid.

Jeg læner mig tilbage, når han fatter rattet. Han er rigtig god til at strikke hyggelige søndagsture sammen, så det er bare at slappe af og nyde. Den slags kunne jeg få medalje for og se engang, hvor smukt Danmark er lige nu…

Vi nåede vidt omkring. Et sted oppe omkring Sønder Saltum, endte Kenneth lige her. Ind med bilen i rabatten, for der annonceredes med lopper. Måske de havde glemt at skrive hønsene, duerne og musene på, men vi fik dem med som et ekstra krydderi og det endda helt gratis.

Aldrig nogensinde har jeg set noget lignende. Aldrig…

Jeg grinte altså, da jeg så kassen med denne påskrift. Det er nu rart at vide, hvor man har lagt tingene.

Jeg er helt sikker på, at der gemmer sig guld derude, men jeg fandt det ikke. Jeg kunne slet ikke. Det var altså en tand for broget for mig, så jeg opgav og nøjedes i stedet med at nyde duften af nyslået græs, som blidt strøg indenfor portene, mens vi gik rundt og lod os overvælde.

Her er Kenneths nye, dejlige automobil. Det er en velholdt, brugt Lancia, som kører som en drøm. Der er dømt flyder og der er oceaner af plads i den. Der er også tonede ruder og Aircondition. Provence kom an og Kenneth er bare så glad, så ikke et øje er tørt herhjemme. Den er lydløs, lækker og laber og når vi engang genvinder fornuften, skal den på gule plader, men indtil da skal den bare nydes af os allesammen.

Den tog Kenneth og jeg direkte ned på Saltum Strand. Uha, som alting var koldt dernede i dag. Sandet, vandet og vinden var ikke venligt stemt, så vi var der ikke længe, før vi vendte bilen og kørte ind i sommerlandet igen. Der er smukt derinde…

Vi holdt rare pauser. Også en, hvor vi fik tanket energi til maverne, inden vi fandt den landevej, som ville bringe os hjem igen.

Det lykkedes og nu sidder vi her og er på omgangshøjde igen. Ah, det er stadig søndag.

Du vil sikkert også kunne lide