28

På en sommerdag

Sikke en vidunderlig morgen. Måske er den ikke solrig og måske er den ikke varmere, end man kan nå at skutte sig, men på en sommerdag i juli, hvor bierne flittigt flyver til og fra og jasminen sender duftspor i alle retninger, skulle man være et skarn, hvis man ikke kunne lade sig gribe af øjeblikket. Kaffen ventede på terrassen og minutterne i morgenluften gjorde godt.

Huset er stille. Vi har ferie. Vi skal arbejde lidt, men vi er langsomt ved at vende verden, så den kommer til at handle om ferien, som venter lige om hjørnet. Der er forberedelser at gøre og praktisk indkøb at overstå. Der er pakker ind imellem. Der er tøjvask, overraskelser over ikke at kunne finde badetøjet fra sidste år, svedeturene over ikke at kunne finde kørekortet og øjeblikket, hvor alting falder på plads. Der er forventningens glæde. Der er mor, som allerede lægger planer for de uger, hvor hun og Oskar skal boltre sig i haven og på terrassen, som de plejer. Der er formaningerne om ikke at forkæle ham for meget og forbud mod at give ham mad ved bordet. Der er sommer. Det passer min sjæl.

Du vil sikkert også kunne lide