11

Tænk hvis man ikke kunne huske lugten af barndom …

Så skal jeg da lige love for, at regnen ankom. Og faldt. Massivt.

Vi opgav grillen og bøfferne. Vi opgav også ideen om stegt flæsk på grillen. Annes gode ide. Den får vente sammen med det hakkede hjortekød og ideen om grillede hakkedrenge med baconsvøb. Måske i morgen.

I stedet er Kenneth gået om bord i en fornuftig portion muslinger. Masser af løg, persille og hvidvin. Om et øjeblik er de klar. Jeg glæder mig.

Mens jeg venter, vender jeg haven. Fordi jeg kan. Der er tørvejr. Solen skinner og vejret får mig til at mindes min tid som spejder. Jeg kan godt huske alt det våde og sommerens fantastiske dufte, som blandede sig med lugten af fugtige børn og gummistøvler. Bålet og røgen. Hyggen og de kolde soveposer, når man endelig blev sendt i seng. Spøgelsehistorierne, som de store kunne fortælle, så vi måtte holde hånd.

Der dufter af barndom i min have. Det elsker jeg.

I dag er der ingen spøgelseshistorier, men der er våd sommer. Det er fint. Opholdsvejr er noget af det bedste og jeg synes jo ikke, at regnevejr er det værste, der findes. Faktisk er jeg lidt vild med det. Jeg synes, at det er frygteligt hyggeligt. Også i dag og specielt, når det tager pause og jeg kan nå ud og snuse sammen med Oskar.

Jeg elsker fredag! Og min have! Simpelthen!

Du vil sikkert også kunne lide