27

Mit smukke, dejlige og følsomme barn

Vi har sendt Oline til endnu en eksamen. Der er nok at tage af. Denne gang er det biologi. Hendes yndlingsfag og derfor også det fag, hvor hun stiller de største krav og højeste forventninger til sig selv. Det er helvedes kvaler at være født faglig perfektionist, som hun er.

Jeg lider ikke af det samme, kan jeg afsløre. Jeg er fuld af fejl og tilgivelse,  men til gengæld genkender jeg sagtens den faglige stolthed, som en tro følgesvend. Jeg er vist bare rundere og mildere mod mig og det ønsker jeg at lære Oline også, for andet er naturligvis drivkraft, men også pisk og den slags bryder jeg mig ikke om. Jeg kan lide foretagsomhed, flid og vilje, men jeg synes, at man skal tilgive sig selv, at man kun er et menneske. Andet bliver så besværligt.

Heldigvis gror den unge dame hele tiden hår på brystet. Det er godt for hende. Hun er et følsomt menneske. Et meget smukt og dejligt menneske. Hun er min til låns. Det glæder mit hjerte.

Jeg skulle i anden anledning igennem mit lager af fotos og der faldt jeg over en stak gamle billeder af Oline. Gergely skulle selvfølgelig se dem, for han er hjemme og dovner sammen med mig. Det havde vi meget sjov ud af.

I gemmerne var også billeder fra en tid, hvor vi befandt os i en livsperiode, hvor huden var tynd som pergament, sjælen sprød og behovet for nærhed stærkt. Det er den følelse jeg får, når jeg f.eks. ser på disse billeder fra Ravenoville. Det er to sommerferier efter Alexanders død, men vi er stadig præget af savnet og chokket. Vi er usikre på fremtiden. Vi er i en form for ingenmandsland. Oline står midt i stormen, fordi hun ikke har andet valg. Ligesom os. Det husker jeg nu.

Siden er der sket så meget godt og dejligt. Vi er landet på benene. Alle er landet. Oline er på vej ud i livet iført teflon af den slags, som er eftergivende og levner plads til sprækker, hvor det, der må, trænger ind og giver kuldegys og rystelser. Hun er klædt på til det meste og vi er lige her. Vi elsker hende. Og hun ved det.

Der er meget at være taknemmelig for på en onsdag. Oline allermest.

Du vil sikkert også kunne lide