19

Og der kom vand

Vi bor for enden af en blind vej. Den hælder lidt. Ned mod os. Og det styrtregner…

Det plejer ikke at være et problem. Kun en enkelt gang for år tilbage er det sket, at regnen har fundet vej ind under hoveddøren og det handlede om, at kloakkerne herude trængte til en rensning. Den fik de og siden er der ikke sket spor. Altså ind til for et øjeblik siden…

På billedet er der næsten ingen vand tilbage. Vi nåede at feje for egen dør, så skidtet havnede i kloakken alligevel.

Vandet løber ned ad gaden, forsøger at finde vej ud gennem kloakkerne, men ikke det hele kan være der, når presset er, som det var for et øjeblik siden.

Så finder det vej ned på gårdspladsen i brede, vrede og righoldige vandbælter og til sidst ind under vores hoveddør. Det er så heldigt, at den naturlige bane for vandet er direkte ud i bryggerset og ned i det afløb, vi har derude, men det er jo kun så længe, at kloakkerne kan rumme det. Det kunne de heldigvis nu, men ikke uden en hjælpende hånd. Jeg nåede ud, akkurat som vandet nåede ind. Derfor skete der ikke det store. Heldigvis.

Vi lader lige dækslerne være løftet af nogle timer endnu.

Du vil sikkert også kunne lide