15

Eftervirkninger eller hvordan en lørdag sagtens kan være fuld af ingenting

Lørdag er langsom. Mere end langsom. Faktisk så langsom, at jeg ind imellem glemmer, hvad jeg er i gang med, men det gør ingenting, for der er pause på og tid til netop det.

I går var lang. Mere end lang faktisk. Og seks timers motorvejskørsel i silende, tæt regn gør ikke noget godt for energien, så jeg var færdig ved hjemkomst og tilsyneladende træt med doven på i dag. Måske det havde været anderledes, hvis turen i går havde budt på café, shopping, god tid til kollegialt samvær og mulighed for at udvide horisonten i mere end én dimension, men sådan var fredag bare ikke. Fredag var intensiv, lærerig og interessant, men den var tæt pakket. Så tæt, at jeg end ikke nåede at finde kameraet frem og forevige Landsoldaten som bevis på, at jeg rent faktisk rundede Fredericia, men det gjorde jeg.

I tre en halv time var jeg der. Så kørte My og jeg retur og endte i et af de tre, store uheld på E45, fordi regn har det med at forekomme mindre forræderisk end sne og frost og derfor ofte foranlediger forfærdelige ulykker. I går var en af de dage og jeg takkede mig selv for at være regnvejrserfaren og derfor årvågen og respektfuld og jeg praler sjældent – og med god grund – af at være netop det i en bil, men det her ved jeg noget om, så vi kom godt og sikkert både ud og hjem og en god del langsommere, end jeg ellers præsterer, men så er der så meget mere tid til at snakke.

I dag bager jeg brød. Mine intentioner var sådan set gode nok, men det endte alligevel med et af de hvide hvedebrød. Foccacia er altid en velkommen gæst i vores weekender, så det bliver også sådan i denne, hvor jeg også har bestilt kæmpestore og svedige bøffer fra slagteren. Chefen er ude at fouragere netop nu. Jeg glæder mig. Måske de skal spises med håndskårne pomme frites og hjemmerørt mayonnaise. Ikke det sundeste, men noget af det bedste på en grå lørdag i september.

Jeg brygger varm te. Jeg spiser ostemadder. Jeg strikker lidt. Jeg nyder det glimtvis dejlige solskinsvejr. Jeg elsker, at det er lørdag.

Du vil sikkert også kunne lide