14

Nikolajs Islænder

I går var der lukket for fjernvarmen fra klokken syv om morgenen til det, der med rette kan kaldes starten på aftenen. Jeg tror, at jeg registrerede varme i radiatorerne ved syv-tiden. Da var der ved at være koldt i vores hus, skal jeg hilse og sige, så jeg kunne have brugt en islænder, som denne her til Nikolaj.

Fakta:

Model: Islænder str. 2 år af Susie Haumann fra bogen Knit for your kid.

Garn:  Blackhill Højlandsuld to tråde holdt sammen. Farverne kan være alt mellem himmel og jord, men en lys til bund og en mørk til mønster eller omvendt.

Pind:  4 – KnitPro træpinde, som ind imellem var ved at gøre mig rasende, fordi ingenting glider nemt på træ og da slet ikke masker.

Garnforbrug: I alt 157 gram inden vask. Fordelingen på farver kender jeg ikke.

Ny teknik: Ingen.

Pris: Trøjen har kostet små 55 kroner og et par aftener at strikke. Her kan de fleste vist være med.

Bemærkninger: Et dejligt strikketøj, men jeg HADER altså flerfarvestrik, fordi jeg er helt talentløs, når det kommer til det. Alligevel sker det med et eller to års mellemrum, at jeg lige må strikke et eller andet. Man skal udfordre sig selv og tænk om jeg pludselig fik smag for teknikken og måske endda greb om den, men det skete altså heller ikke denne gang. Til gengæld er jeg altså virkelig vild med resultatet. Også med de fejl, jeg har lavet i mønsterrapporterne ;-)

Du vil sikkert også kunne lide

14 kommentarer

 • Avatar
  Svar
  Pernille
  26. oktober 2012 at 11:02

  Jeg kan ikke se nogen fejl, og jeg har det lige som dig med flerfarvestrik. Jeg kan bare ikke huske hvornår jeg sidst prøvede. Men jeg er sikker på, at trøjen nok skal blive et hit hos Nikolaj – eller hans mor :)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   27. oktober 2012 at 10:53

   Fejlene er der, Pernille, men kloge folk siger, at kun Gud (hvem det så er?) er fejlfri, så det er jeg vel bare et bevis på ;-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  25. oktober 2012 at 07:13

  Jeg kan godt strikke flerfarvestrik, så det ligger glat og smukt, men det tager evigheder og min tålmodighed rækker simpelthen ikke til det… og så er jeg hurtigstrikker (jeg strikker ikke spor stramt), så den smule modstand, træpinde giver, er tilstrækkelig til at jeg synes, at de er irriterende ;-)

  Vi kommer ikke til Kreative Dage i weekenden. Der er ikke tid til det. Hverdagen er så travl, at også weekenderne må tages i brug, for at følge med i ordrerne inde ved Garnudsalg, så vi bliver hjemme og får fod på de kunder, som allerede har bestilt garn. De må vist komme i første række og så må vi se, om der er en skønne dag bliver tid til at tage af sted til messer, men rigtig god fornøjelse med det hele :-)

 • Avatar
  Svar
  amstrik
  24. oktober 2012 at 21:07

  hej

   er vild med susies modeller, syntes hun har et fedt look, enkelt og fint.
   fed trøje du har fået lavet, og dejlige to farver. syntes nu du har klaret det rigtig godt at strikke med to tråde, jeg selv er vild med at strikke med to tråde, men da jeg ikke selv vil gå med det er det ikke særlig tit jeg strikker den form for strik, jeg syntes at man skal have lyst til at bruge det man strikker.

  skal du og manden på kreativ dage i weekenden?    

 • Avatar
  Svar
  karen
  24. oktober 2012 at 20:06

  smask, elsk, love!! den er bare HELT perfekt!! :-)

 • Avatar
  Svar
  Lise
  24. oktober 2012 at 18:00

  Uh hvor er den skøn! Endnu et bogbehov er opstået ;0)

  Din blog er simpelthen SÅ inspirerende – tak for den :0) 

 • Avatar
  Svar
  Louise
  24. oktober 2012 at 16:29

  En superflot sweater. Kender godt det med fejl i de strikkede mønsterrapporter, hver gang håber jeg at ingen andre end mig ser det :-)

 • Avatar
  Svar
  Rosanna
  24. oktober 2012 at 16:09

  Dén er bare SÅ pæn!

 • Avatar
  Svar
  FRØKEN LARSEN I/S
  24. oktober 2012 at 11:37

  Da jeg forhandlede Isager Garn, var jeg på kursus hos Marianne og lærte teknikken. Ikke at jeg som det første griber til flerfarvet, men det går fint an. Du er da sluppet fint fra det uden sammentrækninger, så du ved jo nok, hvordan man gør ;0)
  Mon du strikker stramt ?? Jeg har dog aldrig før hørt, at masker ikke glider på træ, jeg ææææælllllllsker træpinde. 
  (I øvrigt slipper du jo fint fra det hele)
  Kh. Lene. 

 • Avatar
  Svar
  Agnethe
  24. oktober 2012 at 11:18

  Hvor er den bare blevet super fin! Ihh jeg tror lige jeg skal tage mig en snak med svigermor om hun ikke også lige kunne krabbe sådan en sammen til min Elias… Er VILD med den her :D

 • Avatar
  Svar
  Britta A.
  24. oktober 2012 at 11:13

  Dejlig sweater, du har lavet igen igen. Jeg fik lavet en mage til sidste år til min mand. Var også lettet da enden var nær, kan du tro. Med to farver glider det ikke så hurtigt endda, men jeg har det nu fint nok med træpindene. Jeg er dog heller ikke sååå højt oppe i tempoet, som du :-) en dejlig dag til dig!

 • Avatar
  Svar
  Ulla Røjkjær
  24. oktober 2012 at 11:09

  Jeg har tidligere strikket meget flerfarvestrik, men de sidste par år har jeg ikke rigtig haft noget i hænderne.
  Lige om lidt kommer Lone med en islænder hun er ved at strikke til sig selv. Hun er gået i stå ved ærmgabet. Pigen har bare kastet sig hovedkuls ud i projektet uden opskrift og regner med at mor her er sikkerhedsnettet…. Det er jeg jo nok også:)
  og jeg synes det er så sejt af hende bare at gå igang.
   Jeg tror jeg vil forsøge om hun vil lave sin færdig uden mønster foroven.. ellers bliver det med lige tilsatte ærmer, for jeg kan hvis ikke lige grade raglan og mønster uden opskrift på én gang.. Nu får vi se.
  Nicolajs sweater er sej!   

 • Avatar
  Svar
  Marianne
  24. oktober 2012 at 10:47

  Smuk trøje – en skam den ikke var stor nok til dig – du fandt sikkert  noget andet ;)
   

 • Avatar
  Svar
  FruThornholm
  24. oktober 2012 at 10:47

  Orv, hvor er den flot!

 • Byd gerne ind