28

Var det bare en dille?

Bager du stadig stenalderbrød eller var det bare sådan en forbigående dille?

Herhjemme bager vi det. Konstant og fortsat. Det er verdens nemmeste brød og Oline elsker det. Hun har aldrig spist rugbrød og ærlig talt, så er hvidt brød mest luft. Nu spiser hun da i det mindste noget, som giver lidt mere på den fornuftige side, når hun kaster kærligheden på stenalderbrødet.

Selv med en feber og en hoste, jeg meget gerne ville være foruden, har jeg bagt brød. Det tager rundt regnet fem minutter at finde ingredienserne frem, veje dem af og blande dem med æg og vand. Herefter er der jo stort set ikke mere arbejde tilbage.

Stenalderbrød to be

Bagefter skal det hele jo bare hældes i silikoneformen, der fra nu af er dedikeret brød af den rette støbning.

Stenalderbrød

Den blå med plads til lige akkurat en portion efter denne simple opskrift:

  • 100 g græskarkerner
  • 100 g solsikkekerner
  • 100 g mandler
  • 100 g paranødder, valnødder eller cashewnødder eller… hvad pokker du nu gemmer i skabet.
  • 100 g hørfrø
  • 100 g sesamfrø
  • 5 æg
  • ca. 1 dl vand
  • 1 tsk salt af den grove slags

Min erfaring er efterhånden, at du kan blande alle mulige nødder og kerner i brødet. Næste gang vil jeg prøve at supplere med fennikelfrø og efter det forsøg, kommer turen til de gode, økologiske figner fra min lokale grønthandler.

Bland det hele i en skål og kom det herefter i din foretrukne form. Jeg anvender som sagt silikone, så jeg er usikker på, om du skal smøre din form, hvis du anvender noget andet. Bag brødet en time ved 160 grader og nyd det med velbehag. Det smager pragtfuldt.

Du vil sikkert også kunne lide