32

Kashmir Cardigan eller hvordan man sagtens kan bruge to af samme slags

Gode ting fortjener gentagelse og sådan er det med Kashmir Cardigan. Den første har hængt på mig, siden jeg strikkede den. Jeg elsker den. Jeg var nødt til at have endnu en variant, men denne gang med mørkt udtryk.

Jeg valgte sort som bundfarve. Det kommer sikkert ikke som nogen overraskelse. Det sjove kom bagefter, hvor jeg skulle vælge de kontraster, som skulle danne striber i hele jakken. Jeg ville gøre noget, jeg ikke plejer, så den første farve, jeg greb, var Sødsuppe. Den røde. Her var mit udgangspunkt, men rød er jeg ikke, så den blev hurtigt knækket mod lilla og som accent tog jeg lidt brune nuancer med.

Kashmir Cardigan

Jeg er blevet meget glad for resultatet. Jakken er blevet lige akkurat, som jeg havde drømt om. Farveforløbene er tilfældige og bestemt af mit humør. Sådan kan jeg lide det. Måske ville du foretrække noget helt andet :-)

fredag 029

Igen har jeg gentaget i-corden på front og lommerne, som jeg selvfølgelig samler masker op til direkte i en retrille på jakken, så jeg kan strikke dem direkte på og kun behøver at fasthøre dem i siderne.  I-corden er smuk og jeg er så utrolig glad for, at jeg har valgt denne løsning fremfor den, der er beskrevet i opskriften.

fredag 010

Denne gang er jakken strikket i to tråde Blackhill Højlandsuld og en tråd Blackhill Silk Kid Mohair og det gør den absolut ikke til et ringere bekendtskab end den første Kashmir Cardigan. Jeg er vild med den. Måske jeg skulle strikke en til Oline :-)

Fakta:

OpskriftKashmir af Helga Isager og fra bogen The Map Collection

Garn:  Blackhill Silk Kid Mohair i farven Sort fra Garnudsalg i skøn forening med Blackhill Højlandsuld i farven Lakrids samme sted fra danner sammen bund for varierende farveskift lavet med Blackhill Højlandsuld i farverne Karamel, Sødsuppe, Egern, Mørk Lyng, Lyng, Dromedar og Viol.

Pind: 6

Garnforbrug: I alt 865 gram nogenlunde fordelt med 615 gram uld og 250 gram sort mohair. Altså 5 nøgler Blackhill Silk Kid Mohair, 3 nøgler Blackhill Højlandsuld i bundfarven og 5 x 50 gram samt 1 x 100 gram Blackhill Højlandsuld til striber.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Dejlig, skøn og lækker. Jeg elsker den allerede. Jeg slog 250 masker op, for at ramme en str. L/XL

Hvis du vil se mere eller fordybe dig i flere billeder, kan du se dem alle lige her :-)

Du vil sikkert også kunne lide