60

Kashmir Cardigan af Helga Isager

Så er min nye Kashmir Cardigan vasket og tørretumblet. Jo, jeg turde. Ny wool-certificeret tumbler skulle have sin ilddåb med Helga Isagers smukke Kashmir og det gik godt, men ikke uden forsigtige tjek undervejs, for der er forskel på mod og dumdristighed.

Kashmir af Helga Isager

Trøjen, som mere er en jakke, er blevet virkelig vellykket og meget, meget lækker i de kvaliteter, jeg har valgt at strikke den i. Den skal egentlig strikkes i to tråde uld og en enkelt tråd mohair, men jeg har strikket den i en tråd Blackhill Højlandsuld og en tråd Blackhill Kid Mohair Silk og lavet farveforløb med enten en tråd mere af Blackhill Kid Mohair Silk eller en tråd Blackhill Superfine Alpaca. Mmmm…

Kashmir af Helga Isager

Trøjen er tung. Den vejer lige i omegnen af 700 gram, men den føles ikke spor tung, når man får den på. Så smyger den sig om kroppen og den er umanerlig skøn, blød og varm. Jeg elsker den allerede.

For at undgå, at den skulle trække sig alt for lang efter vask, valgte jeg altså at tørretumble den. Min nye tumbler skulle kunne. Jeg samlede mod og lagde trøjen i. Tumblingen gjorde lige akkurat, at trøjen fik det tætte look, jeg eftersøgte, så jeg er meget tilfreds med beslutningen om at afprøve denne metode.

Kashmir af Helga Isager

Kashmir af Helga Isager

Jeg har modificeret en smule. For det første har jeg – belært af erfaringen, som er, at Helga strikker til miniature-mennesker, som hun selv – slået ekstra 20 masker op. Altså ialt 250 masker. Disse er bare indkorporeret i siderne, da opskriften ikke er kompliceret og derfor sagtens tåler alene at udvides på den måde.

Jeg har også valgt at strikke en stabil, smuk og enkel i-cord langs forkanterne og på lommerne, fordi jeg synes, at det er så meget smukkere, end Helgas løsning, men det er jo smag og behag. Jeg er meget tilfreds med de små tilpasninger :-)

Kashmir af Helga Isager

Fakta:

OpskriftKashmir af Helga Isager og fra bogen The Map Collection

Garn:  Blackhill Silk Kid Mohair i farven Rosa fra Garnudsalg i skøn forening med Blackhill Højlandsuld i farven Løkken Strand samme sted fra danner sammen bund for varierende farveskift lavet med henholdsvis Silk Kid Mohair i Rosa og Koral samt to grå og to brune nuancer af Blackhill Superfine Alpaca.

Pind: 6

Garnforbrug: I alt cirka 700 gram nogenlunde fordelt med 370 gram uld og 250 gram rosa mohair, 50 gram koralfarvet mohair samt 50 gram mellemgrå, brun og rødbrun alpaca samt 100 gram antracitgrå alpaca.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Indkøb til Kashmir strikket i disse ekstra luksuriøse kvaliteter beløber sig til 785 kroner og så er der endda dejlige rester, som snildt kan anvendes til andre af de smukke projekter i Helgas nye bog The Map Collection.

Trøjen kan naturligvis strikkes endnu billigere ved at anvende to tråde uld sammen med en tråd Blackhill Silk Kid Mohair, akkurat som originaltrøjen er det. Jeg gad bare godt lige den ekstra luksus :-)

Hvis du vil se mere eller fordybe dig i flere billeder, kan du se dem alle lige her :-)