11

Brugt

Det er ikke kun min albue, der er brugt. Jeg er brugt. Jeg er træt med træt på. Jeg er lige til at putte. Jeg mangler sol og udeliv.

Jeg er sikker på, at det ville gøre en forskel i det store regnskab, men jeg ved det ikke, for jeg skal tilsyneladende ikke have chancen for at efterprøve min teori. Det er gråt udenfor. Ind imellem falder en af de milde og skønne forårs-regnbyger, men pludselig og omtrent uden varsel falder der så meget vand på så lidt tid, at jeg overvejer, om vi skal have gang i at samle træ til Arken II.

Ind imellem lader jeg mig transportere. Oline kører. Jeg sidder ved siden af som passager. To fluer med ét smæk. Hun skal øve og jeg skal spare. Min albue, skal jeg spare.

Så trækker jeg vejret ned i maven. Jeg ser tv. Jeg læser lidt. Jeg finsover, for det kræves, når man sover dårligt om natten og vågner ved, at albuen og skulderen gør ondt. Ind imellem kommer katastrofetankerne og idéen om, at jeg aldrig nogensinde slipper for ondt i den albue, men det er kun når jeg glemmer, at jeg har lange perioder, hvor den intet væsen gør af sig. Den bliver jo god igen. Om et øjeblik. Mens jeg venter…

Brugt

– drømmer jeg om sommer og bare tæer i Vesterhavet ved Løkken Strand en sommeraften så smuk, at jeg mister pusten. Den kommer. Den venter lige rundt om hjørnet og jeg er klar til den.

Du vil sikkert også kunne lide