10

Efterår på Tjørnevang

Efterår på Tjørnevang

Det er blevet efterår på Tjørnevang. Alt bærer præg af den nøgenhed, der følger med, når de charmerende og dejligt lune og skønne sommermåneder afløses af en smuk, kølig årstid, som tegner forfald. Blade forsvinder og pludselig afsløres nådesløst alle de halvfærdige projekter, slidte mure og manglende overskud, som blandt skulle have forvandlet skurvognen ovenfor til plads for et mindre hønsehold. Det kan nås endnu, men der er meget andet at tage sig til, når man bor på så gammel en gård.

Kenneth er ude. Jeg er indenfor, men med åben dør og duften af efterår og nyslået græs i næsen, mens jeg står ved komfuret og passer mit. Senere vil vi grille. Kyllinger skal grilles til saftige og møre stykker skønt kød, der skal ledsages af grønt og godt. Vi er blevet tossede med at grille. Vi gør det omtrent hver dag. Anne og Preben fik os overtalt til gas-grill. Det var en god idé endelig at overgive os. Aldrig har vi grillet så meget, som vi gør nu og alle fordomme er gjort til skamme. Det smager skønt og akkurat, som det skal.

Vi skal grille, skal vi…

Grill på Tjørnevang

Inden er der selvfølgelig nok at gøre…

Efterår på Tjørnevang

Der er hække at sætte…

Efterår på Tjørnevang

Der er terrasser at rydde…

Efterår på Tjørnevang

Der er græs at slå…

Efterår på Tjørnevang

Der er huller at grave…

Efterår på Tjørnevang

Der er hjørner at undersøge…

Efterår på Tjørnevang

Og så dér, gemt blandt efterårsløv, ligger frugter, som skal forvandles. Faktisk er jeg i gang. Hele huset dufter. Dejligt.

Du vil sikkert også kunne lide