7

Nogen gange skal man bare hjælpes på vej

Nogen gange skal man bare hjælpes på vej. I dag har jeg gjort kål på en ufattelig umoden demonstration i manglende mådehold. Jeg har ryddet op i det garn og de strikke- og hækleprojekter, jeg har fået bildt mig selv ind, at jeg måtte have. Du ved… alle dem, der ikke rigtigt er blevet færdige og derfor bare ligger i bunker rundt omkring.

Hvad!? Har du ikke sådan nogle? Jeg har! Masser, er jeg bange for – eller havde – for nu er der gjort rent bord og jeg har igen en komplet og imponerende samling strikkepinde, et pænt stort værelse og gulvplads til en svingom til noget af det, der har ledsaget mig i min december-oprydning.

Julemusikken 2014

Michael Bublé har jeg allerede introduceret for dig, men jeg har en anden svaghed; de gamle croonere og deres fortolkninger af klassiske, amerikanske julesange. Jeg elsker dem. Punktum. Med streg under. Prøv dem, siger jeg bare ♥

Den utrolige historie...Før musikken lod jeg de sidste sider af Den utrolige historie om fakiren, der sad fast i et IKEA-skab underholde, mens jeg tømte reol og kurve.

Den historie er skøn og finurlig, men den er også alvorlig, når den beskriver de illegale indvandrere og deres helt umulige rejse gennem utallige lande, fordi myndighederne gør alt for at slippe af med dem.

Litteratursiden skriver:

Den utrolige historie om fakiren, der sad fast i et IKEA-skab er en morsom og meget underholdende roman om fakiren Ajatashatru Lavash Patel (udtales: Ah ja tastatur laves i pastel), der rejser fra Indien til IKEA i Paris, fordi han har set en annonce for en sømseng, som kan fås for 99,99 euro. Ajatashatru er kendt i hele Rajasthan for at kunne sluge sabler (sammeklappelige), spise glasskår (lavet af kaloriefrit sukker) og mere af samme slags, og det er kun hans fætre, som kender hemmelighederne bag hans optræden.

Til Paris medbringer han en 100-euroseddel – falsk, den er kun trykt på den ene side, og der er en usynlig elastiksnor fra sedlen til hans lillefinger, så den ”hopper” tilbage til ejeren. Alt går efter planen. Taxachaufføren opdager i første omgang ikke, at han bliver betalt med en falsk seddel. Ajatashatru får bestilt sengen, men så sker katastrofen – sengen koster 115,89 euro! Gode råd er dyre, men heldigvis kan Ajatashatru et trick mere: Han har et par falske Ray Ban-solbriller, som han kan få til at gå i stykker – og senere samle igen. Han stiller sig i en kø og får en fransk kvinde overbevist om, at hun er skyld i at brillerne er gået i stykker, og hun tilbyder ham at erstatte dem for tyve euro. Voila!

Derfra går alt galt. Ajatashatru beslutter at overnatte i et skab…

Kunne du lide Den hundredårige, der kravlede ud af vinduet og forsvandt? Jeg synes, at denne tåler sammenligning med den og det er altså bestemt ikke skidt.

Jeg låner lydbøger på Netlydbog og jeg er efterhånden i stand til at lade stemmerne, som har indtalt, fortælle historien med deres intonation, udtale og pausering, uden at gøre andet end nyde, at jeg bliver fortalt en god historie.

Du vil sikkert også kunne lide