16

Søndag. Hviledagen. En af mine yndlinge.

Søndag. Hviledagen. En af mine yndlinge.

Søndag. Hviledagen. En af mine yndlinge. Jeg elsker søndagen og jeg elsker mine søndagsture. I dag skulle turen gå til Rold Skov. Jeg havde glædet mig og fundet gummistøvlerne frem, men jeg kapitulerede allerede ved 5-tiden i morges, da jeg vågnede ved en flyvende spand, der ramte en af vores store ruder i soveværelset. Det gik vildt for sig derude. Vinden havde ikke lagt sig siden midnat, da jeg gik i seng.

Det har den stadig ikke. Det blæser og det regner. Det er fesen december, er det. Det er ikke december, som jeg gerne så den. Dalende sne, frost og røde kinder ville være min idé om en optimal december. Ikke regn og vindstød, der vælter alt og kun giver lyst til at blive inden døre.

Kaffen er heldigvis varm og praktiske opgaver er der altid at tage fat på, så det er ikke fordi, jeg ikke kan få tiden til at gå. Jeg kunne jo f.eks. lægge en plan for den beskedne julebagning, vi skal ud i herhjemme. Vi skal vist bare bage to forskellige småkager. Det er i hvert fald, hvad vi siger. Småkagerne krydrede med rosmarin har ingen af os glemt. Ud over dem, er der kun én ting, som er fast bestanddel af julen på Tjørnevang, når det kommer til småkager. Det er Madam Mangors Vanillekranse. Håndformede, tunge og helt igennem julede, skal de med på bordet, når vi i juledagene indtager den obligatoriske kop julekaffe.

Jeg finder for øvrigt julefilm. Jeg laver lister. Kenneth og Oline omtrent hader mig. Jeg elsker julefilm. Jeg kan slet ikke få nok af dem og de må gerne være drivende sentimentale. Der skal grædes, skal der. Vi skal røres og alt imens strikker jeg. Jeg strikker på en overraskelse. En jule-hemmelighed. Derfor kommer der ingen billeder af strik her på kanalen for øjeblikket, men det kommer igen. Indtil da strikker jeg i dølgsmål, men ikke endnu. Der er andre praktikaliteter, der skal overstås.

Jeg starter med julegave-indkøbene. De er altid så sjove og hyggelige.

Rigtig god søndag derude – og hold på hat og briller ♥

Du vil sikkert også kunne lide