25

Afmæli eller måske Afmægtig

Afmæli strikket i Blackhill Højlandsuld

Jo, jeg er nået i mål. Afmæli er færdig og klar til brug. Vasket er det smukke Fair Isle jo helt hæderligt og faktisk sådan, at jeg er tilfreds, så ingen klager her fra.

Jeg har strikket stolper, inden jeg klippede op denne gang. Det fungerede fint, men det er unægteligt mere besværligt at sidde med. Jeg har også lavet NI knaphuller! Jeg ved ikke, hvad jeg har tænkt på, men i hvert fald ikke min aversion imod knappe-isyning.

Afmæli strikket i Blackhill Højlandsuld

Jeg HAR også lavet fejl i bærestykket. Jo, det har jeg! Den der blomst skal muligvis i spil, men faktisk er der ingen ud over mig, som indtil videre har opdaget det, så hvis jeg sørger for ikke at stå stille for længe ad gangen, kan det være, at jeg kan slipper for broderiet, for jeg er langt fra sådan en, som generes af, at der er alternative resultater af en færdig strik. Det er jo unika! ;-)

Afmæli strikket i Blackhill Højlandsuld

Du får lige de sædvanlige fakta-oplysninger, hvis du nu også kom i tanke om at ville strikke et stykke unika og så er farverne for øvrigt rester fra mit lager, så nogle husker jeg navne på, mens andre er tudse-gamle.

Hovedfarven er Antracit (mørk grå/næsten sort) og der ud over er der anvendt lidt Rullesten (lys grå) og unavngivne rester, som kunne ligne Koldskål, Spidskommen, Blå Rullesten, Prinsesse Toben og en koral, jeg for min død ikke husker navnet på. De sidste to farver er ikke i sortimentet lige nu og den koral-farvede eksisterer med bestemthed ikke længere i deres farvesortiment, så den kommer ikke igen og skal erstattes af noget andet :-)

Fakta:

Opskrift: Afmæli, af Védís Jónsdóttir strikket i str. XL.

Garn:  Blackhill Højlandsuld fra Garnudsalg . Jeg har strikket med garnet lagt dobbelt.

Pind: 3½-4½

Garnforbrug: I alt 387 gram efter vask og inklusive knapper.

Pris: 143,19 kroner – det bliver ikke billigere :-)

Ny teknik: Stædig og vedholdende har jeg øvet to farver på fingeren hele tiden. Det blev ikke jævnt, men en vask redder meget i den gode uld.

Bemærkninger: Jeg knuselsker allerede trøjen. Den er skøn, varm og blød. Jeg er frisk på endnu et projekt med Fair Isle. Mit strikkemål i 2015 er, at jeg skal trives med den form for strik også. Jeg har slået ekstra 5 masker op til opklip efterfølgende. Jeg bruger teknikken her, når jeg klipper i strik.

Hvis du vil se mere eller fordybe dig i flere billeder, kan du se dem alle lige her :-)

Du vil sikkert også kunne lide