16

Fair Isle for begyndere

Fair Isle for begyndere

Jeg er så heldig, at jeg til hverdag er omgivet af kreative og dygtige kvinder, som kan lide at strikke og hækle. De inspirerer mig. Især Lisettes sikkerhed i Fair Isle-teknikken inspirerer og imponerer til stadighed.

Jeg elsker Fair Isle, men springer ofte over, fordi jeg ikke mestrer nogen teknikker, som gør det til den oplevelse, der giver mig mod på at fortsætte. Jeg har simpelthen aldrig mestret teknikken med at holde begge farver på samme tid. Jeg har øvet og øvet og øvet… men er aldrig for alvor kommet i mål med det. Hele tiden oplevede jeg, at jeg mistede spændingen i garnet og det blev bare ikke pænt. Så opgav jeg og tog igen livtag med den enkleste form for Fair Isle, hvor du strikker med én farve ad gangen. Det tager en krig og så lige en lang sommerferie oveni, kan jeg godt betro dig. Det er altid blevet pænt, men har krævet overmåde meget tålmodighed.

Jeg har strikket på en trøje med Fair Isle de sidste par uger. Bare sådan on-off. Ind imellem er der strikket andre ting, for det har taget mig lang tid. Ikke fordi jeg hele tiden skulle skifte farve, men fordi jeg tidligt besluttede, at den KUN måtte strikkes med begge farver på én gang. Jeg er stadig kun en “rookie” og jeg taber garnet, mister spændingen og opdager for sent, at jeg ikke kan koncentrere mig om både to farver på én gang, spænding og mønster. Jeg er endt med en trøje, som er meget tæt på at være færdig. Jeg skal strikke kanter, klippe op og lave de sidste justeringer, men så er den der. Ujævn og uden sammenhængende mønster, men den er fandeme strikket med to tråde på fingeren hele vejen gennem mønsterborterne, som jeg lovede mig selv.

– når den er vasket og tørret, broderer jeg nok en samling smukke, vilde blomster på bærestykket, så du aldrig nogensinde opdager, at jeg ikke har været alt for trofast overfor den ellers så smukke bort, der findes på modellen. Snyd er vel også en slags strik ;-)

Du vil sikkert også kunne lide